Locuri la facultate pentru toată lumea

Locuri la facultate pentru toată lumea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 5000 de locuri la facultate oferă în acest an universităţile din Galaţi pentru absolvenţii de liceu din această vară, dar şi pentru cei din promoţiile anterioare.

Este vorba despre facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”, precum şi cele ale Universităţii „Danubius”. În plus, aproximativ 2500 de absolvenţi de facultate sunt aşteptaţi în sesiunile din vară şi din toamnă pentru a se înscrie la masterat.

Aproximativ 1.800 locuri la buget

Deşi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului  încă nu a anunţat cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2010 – 2011, se pare că aceasta va fi similară celei de anul trecut.

Astfel, Universitatea „Dunărea de Jos” pune la bătaie peste 1.800 de locuri la buget, şi cam tot atâtea la taxă. Cum însă ministerul nu a transmis oficial cifra finală, deocamdată conducerea universităţii nu poate anunţa câte locuri vor fi oferite fiecărei facultăţi şi specializări în parte.

În principiu însă, repartizarea va păstra algoritmul de la precedenta admitere, aşa că, deocamdată, informaţiile de pe site-ul www.ugal.ro de la secţiunea Admitere 2009 pot fi de ajutor.

În orice caz, conducerea „Dunării de Jos” a anunţat că a făcut o secţiune specială pentru admiterea de anul acesta, care conţine toate datele sigure de până acum.

Astfel, pe www.admitere.ugal.ro puteţi găsi specializările care vor scoate locuri la concurs anul acesta, informaţii despre calendarul admiterii, precum şi date referitoare la conţinutul dosarului de înscriere.

Noutatea ar fi faptul că deja Senatul „Dunării de Jos” a aprobat păstrarea nivelului taxelor de şcolarizare de anul trecut şi pentru următorul an universitar.

Astfel, taxa pentru un an de studiu va fi în continuare de 2.100 de lei, excepţie făcând specializarea „Farmacie” de la Facultatea de Medicină, cu 2.700 lei pe ani, şi specializarea „Asistenţă medicală generală”, cu numai 1.500 lei pe an.

Ofertă diversă şi la „Danubius”

Universitatea „Danubius” oferă, de asemenea, cam aceleaşi specializări ca şi anul trecut absolvenţilor de liceu. Astfel, viitorii studenţi pot opta pentru una dintre cele 5 facultăţi cu specializări acreditate:

·    Facultatea de Drept,

·    Facultatea de Ştiinţe Economice,

·    Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării,

·    Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene,

·    Facultatea de Ştiinţe Administrative.

Pentru cei care sunt deja licenţiaţi, oferta educaţională a Universităţii „Danubius” cuprinde studii universitare de masterat:

-    Drept comunitar,

-    Drept şi Administraţie Publică Europeană,

-    Ştiinţe Penale,

-    Carieră Judiciară,

-    Management Financiar Public şi Privat,

-    Gestiunea Financiară a Afacerilor în Spaţiul European,

-    Management Financiar – Bancar, 

-    Comunicarea în Afaceri.

Informaţii complete şi detalii despre condiţiile şi calendarul admiterii pot fi obţinute de pe site-ul www.univ-danubius.ro, la secţiunea admitere.

Anul acesta, în Galaţi vor absolvi liceul aproximativ 5.000 de elevi, însă universităţile din localitatea mizează şi pe prezenţa la admitere a celor din judeţele învecinate.

Citit 1742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.