Modernizări la Centrul medico-social de la Pechea

Modernizări la Centrul medico-social de la Pechea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută a avut loc la Galaţi lansarea oficială a  proiectului “Extinderea şi modernizarea Centrului Medico-Social Pechea”, finanţat european.

Valoarea totală a proiectului este de 3.496.232,16 lei (inclusiv TVA), din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată se ridică la 2.883.924,40 lei (fără TVA).

Timp de 24 de luni, cât durează derularea proiectului, se va extinde actualul imobil al Centrului Medico-Social Pechea prin construirea unui nou corp cu două pavilioane.

Totodată, se va moderniza şi un alt corp al Centrului prin transformarea a cinci saloane în săli de kinetoterapie, consiliere socială,  consiliere psihologică, cabinet medical şi sală de tratamente.

Grupul ţintă este reprezentat de un număr de 90 de persoane cu importante limitări funcţionale motorii, neuropsihice în stadii medii, capacitate de autoservire limitată sau chiar pierdută şi capacitate de prestare fizică sau intelectuală redusă, din cauza cărora participarea socială este relativ restricţionată.

Prezent la lansare, primarul Dumitru Nicolae a făcut un scurt istoric al centrului, creat la 1940, prin donarea a peste 300 de hectare de teren, la Pechea, în scopul construirii unui spital, actul de caritate aparţinând soţiei fostului primar al municipiului Galaţi, Ghiţă Vasiliu.

Primarul Dumitru Nicolae a mai precizat că Primăria a investit, anul trecut, într-o staţie de pompe, pentru asigurarea Centrului de apă potabilă de bună calitate, iar directoarea Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, Olimpia Ralea, a reamintit şi dânsa că în urmă cu patru ani, prin Ministerul Muncii, la centru s-au făcut lucrări de amenajare şi consolidare în valoare de 300.000  de lei.

„Însă vreau să vă spun că acest domeniu de protecţie socială nu s-ar fi dezvoltat la fel de bine fără implicarea personalului de la Primărie, condus de Viorica Palade”, a lăudat-o Olimpia Ralea pe şefa Direcţiei de Administraţia Locală.

Modestă, Viorica Palade a primit laudele în linişte, la fel cum a făcut-o şi la aprecierile primarului Dumitru Nicolae.

Prezentă la lansarea proiectului, Luminiţa Mihailov, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională de Sud Est, a ţinut să precizeze:

„Galaţiul este campion la accesarea de proiecte pe această măsură 3.2 şi este un atu foarte important în condiţiile în care unul din criteriile de acordare a a viitoarelor finanţări este modul de absorbţie a banilor europeni de până acum”.     

Citit 3344 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.