12 ani de Arhiepiscopie la Galaţi şi Brăila
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

12 ani de Arhiepiscopie la Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Luni, 27 septembrie, s-au împlinit 12 ani de la momentul ridicării Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie și al Înalt Prea Sfințitului Părinte Casian la slujirea de Arhiepiscop.

La Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, marcarea acestei zile de mare sărbătoare a început încă din ajun, cu slujba Privegherii şi a continuat luni cu săvârşirea Sfintei Liturghii. În timpul slujbei au fost rostite rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu pentru ocrotirea şi tot ajutorul oferit Eparhiei Dunării de Jos şi Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian în cei 12 ani de rodnică slujire ca arhiepiscop. După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra preoțimii, cinului monahal și a credincioșilor creștini din Eparhia Dunării de Jos.

Momentul solemn de luni a reprezentat şi o încununare a evenimentelor liturgice şi comemorative desfăşurate în ultimele zile la Galaţi cu prilejul aducerii şi aşezării rămăşiţelor pământeşti ale vrednicului de pomenire Episcopul Nifon Niculescu, înaintaşul din urmă cu un veac al Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Citit 2401 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.