Ce restricții există în localitățile gălățene. Pandemia de COVID-19, în județ

Ce restricții există în localitățile gălățene. Pandemia de COVID-19, în județ
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Conform datelor prezentate de Instituția Prefectului, vineri, 8 octombrie, în județ rata de infectare SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depășit 6/1.000 de locuitori în trei localități. Este vorba despre municipiul Tecuci și comunele Buciumeni și Șendreni.
Conform normelor legale în vigoare, pe raza acestor localități, organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, etc.) este permisă doar cu participarea persoanelor vaccinate complet anti-COVID și a celor trecute prin boală, cu 50% din capacitate și maximum 200 de invitați. Totodată, evenimentele sportive, dar și spectacolele, concertele în aer liber și alte evenimente culturale se desfășoară cu spectatori până la 50% din capacitate, pentru cele două categorii de persoane de mai sus, cu un metru distanţă între participanți și purtarea măștii de protecție, iar activitățile sportive și recreative în aer liber se desfășoară cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
Activitatea cu public în restaurante, baruri, cafenele, la interior și la terase se permite la 50% din capacitate între orele 5,00 și 24,00 pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar magazinele și restaurantele se închid la ora 22,00 în weekend. Rămân funcționale apoi doar activitățile de livrare/ takeaway. Totodată, în localitățile cu incidență de peste 6 la mie, intră în vigoare carantina de noapte la sfârșit de săptămână, când circulația între orele 20,00 și 5,00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați și de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. Nu în cele din urmă, masca redevine obligatorie și pe stradă.
Tot vineri, 8 octombrie, în municipiul Galați (4,92 la mie), orașele Berești și Târgu Bujor, precum și în comunele Barcea, Băneasa, Corod, Frumușița, Gohor, Independența, Ivești, Movileni, Negrilești, Nicorești, Poiana, Smulți și Vânători, rata de infectare cu noul coronavirus este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori, cu restricții ceva mai permisive, dar adaptate scenariului roșu al pandemiei și cu verificarea certificatului verde COVID. În aceste localități este permis accesul la activitățile neesențiale și pentru persoanele ce prezintă un test negativ (RT-PCR sau antigen).

Citit 5042 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 19:43

6 comentarii

 • postat de dd
  Miercuri, 13 Octombrie 2021 13:50
  95.76.36.***
  Nu am obligatia sa ma vaccinez obligatoriu. Asta se intampla pe timpul lui Hitler, Stalin, Ceausescu, Sadam. Nu am vreo obligatie fata de un stat mafiot care a esuat .
  3
  3
  Raportează
 • postat de relu
  Miercuri, 13 Octombrie 2021 08:26
  136.255.148.***
  Pentru ca daca circula numai cei vaccinati, desi transmit virusul , fac forme usoare si nu mai ocupa paturile de la ATI unde trebuie sa fie salvati CEI CA TINE, MARI SI TARI PANA O MERLESC, CEI CARE TIPA UMAI DUPA DREPTURI SI UITA CA AU SI OBLIGATII. E GREU DE PRICEPUT........
  4
  4
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 10 Octombrie 2021 22:56
  95.76.53.***
  Se vede ca sunteti idioti astia care comentati
  4
  3
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 10 Octombrie 2021 13:01
  5.13.238.***
  Certificatul european de vaccinare are 3 componente: testul, trecerea prin boala si vaccinarea. Flacaii Europei, adica "dacii liberi", au uitat intentionat de testarea celor nevaccinati, ceea ce contravine normelor europene.
  9
  7
  Raportează
 • postat de Vaccinati-va dar nu obligatoriu
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 23:40
  89.137.225.***
  Daca si cei vaccinati iau virusul si il pot transmite de ce ei nu au restrictii si ceilalti nevaccinati au? Nu e clar acum ce se urmareste?
  Nimeni nu trebuie sa incalce drepturile si libertatile si Constitutia! Fara restrictii si toti trebuie sa circule liber. Desigur in locuri foarte aglomerate masca, pstrarea distantei dar fara dictatura de a ogliga sau a pune restrictii.
  24
  33
  Raportează
 • postat de Cris
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 13:13
  82.21.207.***
  Sa va bagati restrictiile undeva !
  26
  23
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro