Ajutaţi un gălăţean să învingă boala!

Ajutaţi un gălăţean să învingă boala!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Soţii Ciupitu se bucurau, până nu demult, de liniştea maturităţii, câştigată printr-o viaţă de trudă. Din păcate, în ciuda învăţăturilor teologice, se pare că Dumnezeu le dă uneori oamenilor ceva mai mult decât pot duce.

Pacea familiei s-a spulberat brusc atunci când Tudorachi Ioan Ciupitu, în vârstă de doar 50 de ani, a fost diagnosticat cu o boală teribilă: cancer de piele.

Oricând de mare trebuie să fi fost prăpastia care s-a căscat în acele momente în sufletul său, gălăţeanul a hotărât să lupte cu cea mai grea încercare din viaţa sa şi să facă tot ce îi va sta în putinţă ca să învingă boala, în fiecare zi. Alături îi stă soţia sa, Grigoriţa, cea care ne-a vizitat la redacţie, în căutare de ajutor.

„Soţul meu a fost operat, iar rezultatul biopsiei a fost că melanomul era malign. Am început imediat tratamentul, iar starea lui s-a îmbunătăţit întrucâtva. Din nefericire, medicamentele care se administrează în astfel de cazuri sunt extrem de toxice şi i-au afectat ficatul”.

„Acum facem un alt tratament, până când funcţiile hepatice i se vor restabili. Procesul este unul de durată, iar în tot acest timp nu i se mai poate administra tratamentul oncologic. Şi cu cât acest pas este amânat mai mult, cu atât cresc şansele ca boala să evolueze”, ne povesteşte Grigoriţa Tudorachi, cu lacrimi în ochi.

Ar prefera să meargă până la capătul lumii decât să îşi piardă soţul în faţa cumplitei maladii.

„Am încercat să iau legătura cu clinici din Europa care să beneficieze de aparatura necesară pentru investigaţii şi mai amănunţite decât cele pe care le-am făcut până acum şi în urma cărora să aflăm mai multe despre boala şi despre posibilităţile terapeutice la care putem apela de aici înainte”, ne-a mai spus Grigoriţa Ciupitu.

După multe căutări, gălăţeanca a reuşit să ia legătura cu o clinică din Turcia, unde preţurile investigaţiilor şi eventualelor tratamente administrate ar fi mai mici decât în alte state.

„Acest lucru nu înseamnă însă că nu avem nevoie de bani. Investigaţiile şi o parte a tratamentului ne-ar costa circa 3.500 de euro, la care se adaugă costurile de transport şi cazarea”.

„Centrul medical din Istanbul la care trebuie să ajungem se numeşte Anadolu (informaţii suplimentare cu privire la clinică puteţi afla online, pe www.anadolumedicalcenter.com), iar specialiştii de acolo ne-au spus că ne pot ajuta să ne găsim şi cazare la preţuri acceptabile”, încheie gălăţeanca aflată într-o permanentă cursă contracronometru pentru a-şi salva soţul.

Din câte am putut înţelege noi, totul este să reuşească să stângă banii în timp util, astfel încât boala bărbatului să nu avanseze până în punctul în care nicio tehnologie din lume să nu îi mai poată fi de folos.

Dacă vreţi să alinaţi puţin din durerea acestei familii, faceţi un efort şi donaţi cât puteţi în sprijinul salvării vieţii lui Tudorachi Ciupitu.

Donaţiile se fac în contul RO56RNCB0141039446590006 (RON) deschis la BCR. Titular este chiar bărbatul care se luptă pentru viaţă.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.