„Legea Ciucă” privind ştergerea penalităţilor e ca şi emisă

„Legea Ciucă” privind ştergerea penalităţilor e ca şi emisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După 4 ani şi 2 legislaturi, legea e susţinută de toţi parlamentarii * Statul nu pierde, câştigă * Datornicii sunt iertaţi de penalităţile uriaşe şi încurajaţi astfel să plătească la zi întreţinerea *

„Legea Ciucă” pentru iertarea penalităţilor datoriilor „istorice” la întreţinere a trecut marţi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor!

„Sunt fericit că, după 4 ani de eforturi, după ce l-am mai introdus o dată în mandatul precedent, după ce am vorbit cu fiecare grup parlamentar şi am strâns semnături, proiectul a trecut. Şi pentru aceasta vreau să le mulţumesc tuturor deputaţilor gălăţeni, parlamentarilor în general, care l-au sprijinit”, ne-a declarat în aceeaşi zi iniţiatorul proiectului, deputatul gălăţean Bogdan Liviu Ciucă.

„Va fi o măsură cu un impact uriaş, care-i priveşte pe 80 la sută dintre cei care locuiesc la bloc, adică pe majoritatea cetăţenilor!” 

Penalităţile au crescut la valori foarte mari faţă de datoria de bază, fiecare asociaţie de proprietari are propria politică în a achita facturile şi a aplica penalităţi, a aflat deputatul de la cetăţenii veniţi în audienţă. 

După ce în mandatul trecut proiectul nu a reuşit să treacă, conservatorul şi-a văzut acum aproape îndeplinită promisiunea din campanie cu un proiect îmbunătăţit.

Care-i va ajuta, adică, nu numai pe datornici, care, speriaţi de penalităţile care se adună tot mai mult, sunt descurajaţi să plătească datoria de bază, dar îl sprijină şi pe furnizorul de agent termic, care nu ar fi primit oricum niciodată banii pentru penalităţi.

În schimb, aşa cum prevede noua lege, cu angajamentul datornicului de a plăti datoria de bază în 12 luni, penalităţile acestuia i se şterg şi cetăţeanul strânge cureaua, se împrumută, mai vinde ceva şi plăteşte datoria de bază, aducând astfel lichidităţi furnizorului aşa cum nu s-au mai adunat până acum, crede deputatul.

„Nu e o lege pentru protecţia şmecherilor”

Cum şi asociaţiile de proprietari plătesc penalităţi furnizorului, şi acestea urmează să se bucure de prevederile legii.

Proiectul de lege iniţiat de Ciucă şi susţinut până acum de toţi parlamentarii, pentru că nu solicită fonduri de la bugetul de stat, este „o lege de criză”, benefică în contextul social actual.

Proiectul a fost aprobat în Senat, marţi a trecut şi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde specialiştii îl mai puteau bloca şi urmează acum votul în plen în Cameră.

Deputatul gălăţean este sigur deci că legea e ca şi votată şi nu se îndoieşte că, pentru că nu cere fonduri de la stat, ci încurajează plăţile populaţiei, şi preşedintele ţării o va promulga.

„Nu e o lege pentru protecţia şmecherilor, se adresează celor cu venit minim lunar net de sub 1.000 de lei”, mai precizează parlamentarul-jurist.

Comentariu foto: Legea anticriză iniţiată de deputatul Ciucă a fost sprijinită de toţi deputaţii gălăţeni, spune iniţiatorul

Citit 2739 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.