Două decenii cu „Şcoala gălăţeană”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimul număr al publicaţiei cadrelor didactice gălăţene, concentrat în şase pagini dense şi distribuit gratuit, îşi invită cititorii la un moment de reflecţie. Revista „Şcoală gălăţeană” şi instituţia care o editează, Casa Corpului Didactic (CCD), au celebrat cei 20 de ani de activitate alături de fondatorii, colectivul de redacţie şi colaboratorii lor de-o viaţă.

Foşti inspectori şcolari, cadre didactice universitare, profesori distinşi, scriitori sau publicişti au marcat evenimentul, atât la Galaţi, la sediul CCD Galaţi, cât şi la filiala de la Tg. Bujor, în cadrul Festivalului Internaţional „Educaţie şi cultură la Dunărea de Jos”.

Cele mai emoţionate momente sunt redate şi în paginile acestui număr.

Cititorii sunt invitaţi să reflecteze nu doar asupra tarelor sau, de ce nu, a virtuţilor, învăţământului de acum 20 de ani, dar mai ales asupra evoluţiei şcolii româneşti.

Intervenţiile interesante la dezbaterea „Învăţământul românesc – tradiţie şi inovaţie”, organizată recent de CCD, îşi găsesc locul într-o pagină specială.

Cadrele didactice susţin, printre altele, că „interesul familiei pentru şcoală este în scădere” şi că „citirea unor manuale a devenit nocivă pentru elevi”, dar că „valoarea profesională şi umană a profesorului stimulează interesul elevilor pentru învăţătură”.

Şi în acest număr, la rubrica tradiţională „Coloanele spirituale al Cetăţii”, prof. Gh. Nazare aşază, cu grija unui ziditor, alte cărămizi culturale.

Profesorul ne oferă nu unul, ci două dialoguri, cu profesorii, scriitorii şi publiciştii gălăţeni Apostol Gurău şi Viorel Dinescu.

O dovadă în plus că „Şcoala gălăţeană”, revista cadrelor didactice, este şi a fost, timp de 20 de ani, nu doar o publicaţie de informaţie, ci şi una de opinie pedagogică.

Citit 1557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.