Medicina, prinţesa admiterii

Medicina, prinţesa admiterii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toate examenele de admitere la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” s-au încheiat ieri, odată cu ultimii candidaţi care au intrat în focurile testării, respectiv cei de la specializările „Asistenţă medicală” şi „Farmacie” de la Facultatea de Medicină.

Aseară candidaţii aşteptau afişarea notelor şi stabilirea ierarhiei de admitere, urmând ca, începând din această dimineaţă să îşi aducă diplomele de bacalaureat în original.

Examenul de admitere de la Medicină a decurs fără incidente, nu au existat încercări de fraudă şi nici altfel de probleme. Doar cinci candidaţi au întârziat duminică la testare şi nu au mai fost primiţi în examen întrucât fuseseră deja distribuite subiectele.

„Probabil că nu s-au informat corect în ce priveşte ora, pentru că din 400 de candidaţi doar aceştia au întârziat. Am fost nevoiţi să nu îi mai primim. În rest, concursul s-a desfăşurat fără probleme”, a declarat decanul Facultăţii de Medicină, prof. dr. Aurel Nechita.

Acesta a mai declarat că primele liste de admitere urmau să fie afişate aseară. „Nu plecăm de aici până când nu afişăm rezultatele. Chiar dacă va fi să fie ora 18,00, 20,00 sau 22,00”, a mai spus decanul Aurel Nechita.

Medicina, cea mai căutată

Anul acesta, la Medicină s-a înregistrat cea mai mare concurenţă dintre toate facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”. Cu 6,2 candidaţi pe un loc subvenţionat de stat, specializările celei mai tinere facultăţi au devenit cele mai căutate pe piaţa educaţională din zona de sud-est a ţării.

„Faptul că mulţi tineri se îndreaptă către Medicină e un lucru bun pentru că avem un deficit de medici, farmacişti şi asistenţi. Asta cu atât mai mult cu cât absolvenţii unei astfel de facultăţi pleacă uşor să muncească în străinătate”.

„Pentru mine a fost o surpriză afluenţa de candidaţi de anul acesta, în condiţiile în care vorbim despre o scădere demografică în rândul absolvenţilor de liceu, iar anul acesta nici examenul de bacalaureat nu a fost prea prietenos”.

„E drept, facultatea noastră a înregistrat cifre din ce în ce mai mari în ultimii ani. Dacă în 2008 s-au înscris 485 de candidaţi, iar în 2009 au venit 610, anul acesta cifra a ajuns la 675”.

„În plus, îmbucurător e faptul că mai bine de jumătate dintre candidaţi vin din judeţele învecinate Galaţiului: Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea. Sperăm să ne dezvoltăm şi pe viitor cel puţin la fel ca şi până acum”, a mai declarat prof. dr. Aurel Nechita.

Acesta este de părere că şi păstrarea unui examen de admitere a crescut credibilitatea instituţiei pe care o conduce.

„Nu există facultate de Medicină în ţară care să nu dea examen de admitere. Când sunt foarte mulţi pe un loc, diferenţierea se face cel mai bine printr-un examen la disciplinele care contează în cariera pe care şi-o aleg tinerii”, a mai spus doctorul Aurel Nechita.

Spaţiu nou  - se va învăţa în sediul din Micro 20

Noul sediu al Facultăţii de Medicină, cel de la ieşirea spre Brăila, în fosta locaţie a fabricii de textile „Cozamin”, va fi folosit într-un procent important încă din toamnă.

„Sperăm să putem face amenajările acolo, astfel încât de la 1 octombrie să dăm în folosinţă măcar o treime din spaţiul pe care îl avem. Mai departe vom vedea, în funcţie de finanţare”, a mai anunţat decanul Aurel Nechita.

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.