* Aşa le recomandă îngrijitorilor de la spaţii verzi o gălăţeancă *
„De ce se tot gâdilă iarba de pe Coşbuc, în fiecare zi, în timp ce prin alte părţi din oraş este iarba până la piept?”, s-a revoltat, ieri, la redacţie, o cititoare fidelă a ziarului „Viaţa liberă”, doamna Elenonora Pricope.
„În Ţiglina II este iarba crescută de nu se mai văd copiii din ea. Şi pe faleză, săptămâna trecută, când am vrut să cobor pe una din scăriţele acelea înguste, numai iarbă şi tufişuri m-au agăţat! N-am văzut pe nimeni pe acolo să tundă iarba. Şi cu florile… ce se tot plantează flori din astea care se ofilesc după trei zile? Păi nu este criză, plantările astea nu se plătesc? Mai bine plantau un singur soi de floare să reziste toată vara!”, ne-a mai spus femeia, supărată.
„Serviciile noastre nu gâdilă iarba pe Coşbuc!”, contrează directorul Direcţiei Tehnice (la comanda căreia se execută lucrările de îngrijire a spaţiilor verzi).
„Iar pe Faleză, am dat comandă să se tundă, pe o lungime de câte un metru, în dreapta şi în stânga scărilor… Abia s-a tuns pe acolo. În Ţiglina II, însă, doamna are dreptate, iarba este crescută, însă să ştiţi că acest cartier a fost deja, o dată, „tuns” în această vară...”.
„Din cauza ploilor abundente vegetaţia a crescut mult mai repede. Este greu de spus când vor putea ajunge din nou echipele în Ţiglina II, având în vedere că avem oameni puţini, doar şase se ocupă de aşa ceva, iar cu reducerile acestea nu se ştie ce va mai fi”, a explicat Laurenţiu Jalbă.
Cât priveşte florile, nici directorul nu este mulţumit de cum arată acestea, însă spune că, în general, „există patru plantări: în februarie (sau în toamnă, când se pun bulbi), la jumătatea lui mai, în august şi în toamnă, în octombrie…”.
Despre nişte soiuri de „flori de criză”, care să reziste tot anul, directorul nu a vorbit. Avem noi o propunere: flori din plastic!