Alți aproape o mie de ucraineni au trecut granița prin județ

Alți aproape o mie de ucraineni au trecut granița prin județ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform datelor prezentate de Instituția Prefectului, un număr de 986 de cetățeni ucraineni au trecut granița României pe la Galați în ultimele 24 de ore, dintre care majoritatea prin vama Galați-Giurgiulești, mai exact 821 de persoane, și doar 165 prin PTF Oancea.

Niciunul dintre acești refugiați nu a solicitat azil, căminul destinat acestora din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați având în continuare 276 de locuri neocupate.

În schimb, în locurile de cazare din județul Galați pentru migranții din Ucraina aflați în tranzit, monitorizate de autorități se află 225 de persoane, dintre care 104 în blocul M11 pus la dispoziție de Primăria municipiului Galați, 23 în internatele și sălile de sport aparținând unităților de învățământ din județ și 98 în pensiunile și structurile de cazare aparținând ONG-urilor care și-au exprimat disponibilitatea în acest sens.

În plus, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 86 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 553 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.