O nouă disciplină pentru liceeni: Administrarea calculatoarelor şi reţelelor

O nouă disciplină pentru liceeni: Administrarea calculatoarelor şi reţelelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din anul şcolar 2010-2011, elevii de liceu de la filiera teoretică şi vocaţională vor putea studia disciplina opţională Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor, un opţional pus la dispoziţie de Cisco.

Disciplina se poate studia în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, câte o oră pe săptămână, pe durata unui an, în cadrul curriculumului la decizia şcolii.

Opţionalul oferă posibilitatea studiului avansat al elementelor de tehnologia informaţiei, cu accent pe componentele hardware, gestionarea şi utilizarea acestora.

Pentru liceele care aleg  opţionalul Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor, conţinutul acestuia va fi disponibil online, în mai multe limbi, ceea ce oferă posibilitatea utilizării lui în învăţământul bilingv sau cel pentru minorităţile naţionale.

La finalul cursului, elevii au posibilitatea să susţină un examen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscută internaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor (desktop şi laptop), funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare.

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.