În ziua Sfântului Antonie cel Mare, hram la biserica din Micro 21

În ziua Sfântului Antonie cel Mare, hram la biserica din Micro 21
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Credincioşii parohiei gălăţene din cartierul Micro 21 și-au sărbătorit, pe 17 ianuarie, ocrotitorul spiritual, Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, cunoscut drept întemeietor al monahismului.

Sfânta liturghie a fost săvârșită de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar mica biserică a comunităţii s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși care au participat la slujbă.

"În prezent, după nevoile pastorale şi liturgice ale enoriaşilor din această parte a oraşului de la Dunăre, se află în construcţie o nouă biserică, de dimensiuni mai mari. Noul locaş, zidit din cărămidă, se află la stadiul de finisaje interioare şi exterioare (..) În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa curată şi învăţăturile Sfântului Antonie cel Mare, un ascet reprezentativ pentru duhul vieţii călugăreşti", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La această sărbătoare au fost prezenți și copii de la Școala Gimnazială Nr. 3 "Ion Luca Caragiale". "Această instituţie de învăţământ din Galaţi se află pe teritoriul canonic al parohiei, iar 50 de copii de la această şcoală sunt asistaţi în cadrul centrului de zi al parohiei, unde după programul şcolar îşi fac temele, se joacă, participă la diverse activităţi instructiv-educative şi primesc masa de prânz", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos. La final, micii credincioşi au primit pachete cu alimente şi produse igienico-sanitare şi au luat prânzul în clădirea centrului social, fiind serviţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian şi ceilalţi preoţi slujitori.

De asemenea, cu prilejul hramului, prin grija Consiliului şi a comitetului parohial, 50 de persoane vârstnice au primit produse alimentare.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 809 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2023 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.