Posturi ocupate prin rocadă la Liceul de Artă

Posturi ocupate prin rocadă la Liceul de Artă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În condiţiile în care anul trecut, în vară, Liceul de Artă „D. Cuclin” era nevoit să renunţe la trei dintre angajaţii săi, pe fondul restructurărilor din învăţământ, în decembrie a fost angajat un laborant, deşi posturile nedidactice în învăţământ erau blocate.

Poate acest lucru nu ar fi fost atât de grav, dacă cel angajat pe post nu ar fi fost impus conducerii liceului pe uşa din spate, ca sarcină de partid, noul laborant – Cătălin Meşter – fiind finul lui Ion Ştefan, membru PDL care se bucură de influenţă şi credit politic în astfel de situaţii. 

În mod normal, aceste posturi pot fi ocupate doar temporar de oameni care nu au susţinut un concurs. Ca urmare respectiva persoană a stat în funcţie până în vara acestui an, când din laborant a fost angajat pe funcţia de secretar (cu salariu mai mare), prin rocadă.

Şi anume, secretara a fost angajată laborant, iar laborantul a devenit secretară. Se pare că niciunul dintre ei nu a susţinut concurs pentru post. În plus, niciunul dintre cei doi nu a urmat cursurile de iniţiere necesare ocupării postului de laborant.

Despre acest lucru, directorul adjunct al liceului, Ştefan Nedu, susţine că majoritatea laboranţilor au fost angajaţi pe post şi că şi-au făcut cursul pe parcurs.

Model viu – secretară-laborant

De la directorul Ioan Tudor aflăm că postul de laborant s-a eliberat în toamnă, deoarece fosta laborantă a fost angajată administrator, liceul având mare nevoie de un asemenea om care să răspundă de instrumentele care au valoare destul de însemnată.

„Cătălin Meşter a venit în liceu ca laborant fără nicio ilegalitate. Angajarea s-a făcut legal. L-am mutat pe funcţia de secretar pentru că fosta secretară, Sanda Donciu (care a venit şi ea pe funcţie după ce fusese întâi angajată ca model viu), a completat nişte diplome greşit, pe care a trebuit să le refacem”.

„S-a pierdut o mulţime de timp. Ne trebuia un om care să ştie să facă treabă de secretariat. Iar Cătălin Meşter se descurcă foarte bine.  Aşa am făcut o rocadă între cei doi, în ideea să nu rămână nimeni fără post, dar nu s-a făcut nimic ilegal”, ne spune directorul Ioan Tudor. 

Şi poate toate acestea nu ar fi contat atât, dacă săptămâna trecută, legat tot de Liceul de Artă, nu ar fi izbucnit un alt scandal cu privire la faptul că la proba orală pentru angajarea pe un post de suplinitor calificat din comisie a făcut parte profesoara Rodica Koler, naşa unei candidate, deşi în calitatea sa de lider de sindicat din şcoală ar fi trebuit să ştie că metodologia prevede ca profesorii să nu aibă în examen afini până la gradul IV.

Noi atât am avut de spus. Cine are de auzit, să audă.

Citit 2421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.