Ziua Educatorului, între râs şi plâns

Ziua Educatorului, între râs şi plâns
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi în acest an, pe 5 octombrie, cadrele didactice vor sărbători tot crispat Ziua Educatorului. O parte dintre oamenii şcolii îşi vor reprezenta colegii la mitingul din Bucureşti, nemulţumiţi de salarii, de proiectul Legii Educaţiei şi de noua Lege a Salarizării.

Şi anul trecut, de 5 octombrie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a fost în grevă, iar membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale au purtat banderole albe. Mâine, la Bucureşti urmează să meargă în jur de 200 cadre didactice gălăţene, afiliate la diferite organizaţii sindicale.

„Activităţi extracurriculare”

În acelaşi timp, în şcoli nu se vor face ore, cadrele didactice urmând să bifeze „activităţile extracurriculare cu elevii”, după un program care trebuie trimis în cursul zilei de astăzi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi.

„Abia vineri am fost anunţaţi de la ISJ că nu vom face ore, ci vom putea organiza diverse activităţi. Aşa că abia luni vom şti ce şi-au propus colegii: unii vor merge la bibliotecă, alţii la muzee. Păcat că marţea e închis Muzeul de Ştiinţele Naturii”, ne-a spus directoarea adjunctă a Colegiului Naţional „Cuza”, Pamfilia Dumitraşcu.

Premiere

La rândul ei, conducerea ISJ pregăteşte o manifestare în cadrul căreia va înmâna Diplome de Excelenţă de la Ministerul Educaţiei celor cinci instituţii liceale care au obţinut această distincţie, într-un concurs desfăşurat recent.

„De asemenea, vom mai premia unul sau doi „Profesori ai Anului”, precum şi alte cadre didactice cu rezultate la olimpiade sau la alte activităţi, pe parcursul anului şcolar trecut”, am aflat de la inspectorul general Doru Resmeriţă.

Citit 1756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.