Profesorii: „I-am dat preşedintelui o urnă cu fluturaşii de salariu”

Profesorii: „I-am dat preşedintelui o urnă cu fluturaşii de salariu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În jur de 300 de profesori gălăţeni au plecat mai îndârjiţi ca niciodată la miting la Bucureşti. Chiar şi numărul lor a fost mai mare decât în alte dăţi la astfel de proteste, din cauza distanţei. Din partea SIP au participat 190 de dascăli din Galaţi şi 40 din Tecuci, pentru cei din Galaţi fiind necesară închirierea  unui autocar în plus.

„Am fost decenţi, aşa cum suntem noi de obicei. Am strigat «Ruşine!» şi «Demisia!», dar n-am dat nume, având în vedere doliul din familia preşedintelui. Însă mesajul pe care i l-am transmis va fi unul destul de clar. Pe lângă memoriul depus la Preşedinţie, i-am trimis o urnă în care am băgat fluturaşii noştri de salariu”, ne povesteşte Lidia Antoniu, vicepreşedinte SIP Galaţi.

Aceasta susţine că, în ciuda frigului cei peste 3000 de oameni (mai mulţi nu le-a aprobat Primăria Capitalei să participe) au stat aproape două ore şi şi-au strigat în stradă disperarea. Tot la Cotroceni au participat şi cei 30 de reprezentanţi de la „Spiru Haret” din Galaţi.

Din Piaţa Victoriei, unde s-a desfăşurat mitingul celor de la FSLI, am primit veşti de la Mircea Petică – liderul de la Tecuci care a ajuns acolo însoţit de 60 de dascăli.

„Nu i-am văzut niciodată pe colegii mei mai îndârjiţi şi mai înfocaţi. Cred că am fost peste 8.000 de oameni din toată ţara. Am strigat la Funeriu, Boc şi Băsescu să-şi dea demisia, că ne-au luat orice speranţă de mai bine”.

„Să nu credeţi că am fost primiţi la Guvern. Ca să se întâmple asta, Boc ar fi trebuit să fie o persoană educată, care să dea dovadă de bun simţ. Asta e mult peste aşteptările noastre, aşa că am depus memoriu la Ministerul Muncii, unde am fost primiţi doar să lăsăm hârtiile. Nici măcar Funeriu nu ne-a primit”, spune revoltat sindicalistul de la Tecuci.  

Singurul loc în care sindicaliştii au fost primiţi la discuţii a fost Preşedinţia. „Am vorbit cu trei dintre consilierii preşedintelui. Am solicitat o întrevedere cu Băsescu, pentru că ceea ce se întâmplă este o catastrofă. Şi nu mă refer aici doar la salariile noastre, ci la faptul că Boc  a anunţat că-şi asumă răspunderea pentru Legea Educaţiei în forma în care este acum, ceea ce ar aduce grave prejudicii învăţământului, elevilor şi profesorilor”, ne-a spus Constantin Ciosu, liderul FEN.

Citit 1422 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.