Profesorii anului: Nicoleta Ioniţă şi Mihai Vasiliu de la CNVA

Profesorii anului: Nicoleta Ioniţă şi Mihai Vasiliu de la CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tradiţionala manifestare organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi de Ziua Mondială a Educaţiei, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, a strâns, ieri, ceva mai puţini profesori decât în alţi ani.

Invitaţi la sărbătoarea dascălilor, reprezentanţii autorităţilor au avut numai cuvinte de laudă pentru crema şcolii gălăţene dar, încercând să evite elegant probleme cele mai sensibile ale oamenilor de la catedră, au pus pe tapet altele.

Înaltpreasfinţitul dr. Casian i-a deplâns pe elevii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, rămaşi, practic, în grija profesorilor, prefectul Cosmin Păun consideră că e îngrijorătoare plecarea masivă, din Galaţi, a absolvenţilor de liceu şi de facultate, iar preşedintele CJ, Eugen Chebac, a înfierat înregimentarea politică a învăţământului.   

Cinci licee de performanţă

Cu toate dificultăţile Educaţiei, performanţa a făcut casă bună cu multe instituţii şcolare. Cu o vechime de peste 100 de ani, cu elevi merituoşi, dar şi cu contribuţii la creşterea calităţii actului educaţional, cinci colegii şi licee gălăţene au fost premiate de Ministerul Educaţiei, cu o Diplomă de Excelenţă Instituţională.

Directorii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” (FOTO 4), Liceului Teoretic „Spiru Haret” Tecuci, Colegiului Naţional „Costache Negri” (FOTO 5), Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci (FOTO 6) şi Colegiului Economic „Virgil Madgearu” (FOTO 7) au primit această recunoaştere la ceremonia de ieri.

Cei doi Profesori ai Anului

Momentul cel mai emoţionant a fost însă decernarea titlului de Profesor al Anului, o iniţiativă a conducerii actuale a ISJ Galaţi. Membrii Consiliului de Administraţie al ISJ, care au propus, discutat şi decis acordarea distincţiei, nu s-au putut hotărî la un singur premiant.

Un titlu l-a primit profesoara de limba engleză Nicoleta Ioniţă (FOTO 2), de la CNVA, „pe care o defineşte pasiunea”, cum a spus, în Laudatio, inspectorul şcolar de specialitate Doina Ghiser.

Acelaşi titlu l-a primit şi profesorul de fizică Mihai Vasiliu (FOTO 3), tot de la CNVA, caracterizat de inspectoarea Camelia Negoiţă drept „un paradox, fiind, în acelaşi timp, unul dintre cei mai exigenţi şi cei mai iubiţi profesori”.

Mulţumind, doamna Ioniţă le-a împărtăşit colegilor crezul său: „Nu da vina pe nimeni, nu aştepta nimic, fă ceva!”. Colegul său de cancelarie a spus doar că „nu am făcut nimic deosebit, ci doar datoria”.

Alte 120 de cadre didactice gălăţene, selectate în funcţie de rezultatele elevilor, au primit, şi în acest an, Diploma „Profesor pentru performanţă”.

„Ştiu că nu sunt cele mai bune auspicii în învăţământ”, a menţionat inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, „dar avem o obligaţie de a premia, prin această manifestare, excelenţa în Educaţie”.

Citit 5406 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.