Profesor amendat pentru că a dotat şcoala

Profesor amendat pentru că a dotat şcoala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firmele care au montat gazon artificial în curţile şcolilor şi liceelor au fost amendate de Primărie pentru că nu au autorizaţie de construcţie * Unii proprietari de gazon artificial sau de sală de sport tip balon ne-au declarat că au depus de câteva luni bune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei, dar dosarul nu le-a fost aprobat, pentru că şcolile nu aveau terenul intabulat * Intabulare pe care trebuia s-o facă Primăria *

De ani de zile, terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ n-au văzut  o linguriţă de asfalt. De săli de sport, nu se mai pune problema. Cu toate acestea, directorii unităţilor de învăţământ au găsit o soluţie de compromis, pentru că în unele părţi este imposibil să desfăşori orele de educaţie fizică, din cauza gropilor care se cască pe terenuri.

E vorba de firme particulare care s-au oferit să amenajeze un teren cu gazon artificial sau să ridice sală de sport tip balon. Şcoala se alege astfel cu terenul amenajat boboc, iar firma respectivă poate închiria, doar după ore, diverselor grupuri amatoare de sport şi mişcare.

În ultimul timp, Primăria nu a avut ceva mai bun de făcut decât să amendeze firmele respective, pentru că nu au solicitat autorizaţie de construcţie.

„Am aşternut un covor. N-am construit nimic!”

Marius Cosoreanu a amenajat un astfel de teren la Şcoala Nr. 40, unde directorii s-au bucurat nespus când le-a prezentat oferta. Cei de la Primărie poate au uitat, dar dascălii şcolii respective păstrează încă foarte viu în amintire un incident tragic petrecut pe terenul de sport, tocmai din cauza crăpăturilor neastupate.

Chiar fetiţa unei profesoare s-a împiedecat, a căzut şi a murit. „Nici nu mi-a trecut prin cap că trebuie autorizaţie de construcţie. Nici n-am construit nimic.

Am pus un covor peste terenul făcut praf şi un gard. Cred că şi amenda de 1.000 de lei este exagerată, având în vedere că nu ni s-a dat niciun avertisment. Nu aveam de unde şti că trebuie autorizaţie”, ne spune Marius Cosoreanu, supărat.

„Au cerut, dar s-au încurcat de hârtiile nerezolvate tot de Primărie”

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă s-a arătat şi el destul de revoltat de toată situaţia. „Sunt unele unităţi care s-au chinuit să obţină autorizaţia, dar au stat de luni de zile cu dosarul incomplet pentru că Primăria nu a făcut intabularea terenurilor unităţilor de învăţământ, lucru care trebuia făcut de multă vreme”.

„O astfel de situaţie s-a întâmplat la Şcoala Nr. 28. Dosarul pentru autorizarea construirii sălii de sport tip balon a fost depus încă din aprilie, când firma a plătit şi taxa pentru obţinerea autorizaţiei”.

„Dar nu li s-a dat această autorizaţie, pentru că nu exista la dosar dovada intabulării terenului, pe care trebuia s-o facă Primăria. Presată de termenele stabilite la licitaţie, firma s-a oferit să facă singură intabularea, dar i s-a spus că nu se poate”.

„Pe 9 septembrie s-a obţinut, în sfârşit, intabularea. În aceeaşi zi s-a redepus dosarul. În termen de 30 de zile trebuia să vină autorizaţia. Ei, exact în perioada aceasta s-a găsit corpul de control al Primăriei să vină în inspecţie şi să amendeze firma pentru că a ridicat balonul. Mare construcţie neautorizată!”, ne declară inspectorul general. 

A pus gazon din banii proprii

O situaţie şi mai hilară este cea de la Grupul Şcolar „Sf. Maria”. „Aici profesorul de educaţie fizică s-a împrumutat de bani ca să doteze şcoala cu un asemenea gazon artificial”, ne spune inspectorul general, care ne-a invitat chiar să vedem diferenţa dintre cum arăta terenul şcolii înainte şi cum arată acum.

„În primul rând omul s-a gândit că face ceva pentru elevii unităţii. Acum au condiţii bune pentru desfăşurarea orelor şi nici nu-şi mai scot scutiri de la educaţie fizică cu duiumul, cum se întâmpla înainte. E adevărat că, după orele de curs, terenul putea fi închiriat, dar oricum cei 26.000 de euro investiţi îi va amortiza destul de greu”.

„Acum, după ce că au salariile pe care le au, a mai primit şi amendă de 1.000 de lei! Deşi şi el şi-a depus dosar pentru autorizaţie de construcţie încă din decembrie, i-a fost refuzat pe acelaşi motiv: nu era făcută intabularea”.

„Pe care, repet, Primăria trebuia s-o aibă de mult timp făcută, la toate unităţile, imediat după ce a semnat protocolul de preluare în proprietate”, ne explică Resmeriţă, în timp ce ne arată terenul din curtea Grupului Şcolar „Sf. Maria” decopertat de tot de asfalt, pe mai multe porţiuni, comparativ cu terenul amenajat aici de profesorul şcolii.

La o aşa situaţie absurdă, nu ne putem întreba decât şi cine va amenda Primăria pentru partea ei de vină? 

Citit 2537 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.