Copiii învaţă simboluri UE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Europa în mâinile tale” – un „abecedar” comunitar finanţat de Comisia Europeană

Marţi a fost lansat, la sediul Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, caietul de abilităţi practice „Europa în mâinile tale”, acţiune care reprezintă unul din produsele de informare cu tematică europeană elaborate de către Centrul Europe Direct Galaţi al CJ.

Caietul cuprinde descrierea etapelor de realizare a unor obiecte înfăţişând simboluri ale statelor membre ale Uniunii Europene şi se adresează atât copiilor cât şi părinţilor, educatorilor şi învăţătorilor.

La manifestare au fost prezente numeroase cadre didactice reprezentând 18 grădiniţe din municipiul Galaţi cât şi din judeţ (Bereşti, Tg. Bujor, Smulţi), care s–au implicat în elaborarea  caietului.

Evenimentul a coincis cu Ziua Mondială a Educatorilor, a remarcat cu această ocazie preşedintele CJ, Eugen Chebac, care şi-a declarat deschiderea pentru colaborarea pentru astfel de activităţi.

Caietul de abilităţi practice realizat la Centrul Europe Direct a fost finanţat direct de către Comisia Europeană, Directoratul General de Comunicare.

Acesta se adresează copiilor preşcolari din grădiniţele din judeţul Galaţi şi „…se doreşte a fi un abecedar interactiv al Uniunii Europene. Vrem să-i familiarizăm pe cei mici cu statele din Uniunea Europeană şi cred că vor descoperi lucruri plăcute când îl vor deschide”.

„Viitorul aparţine tinerei generaţii şi, de aceea, mi-am propus să promovez pe lângă proiectele de dezvoltare a judeţului Galaţi şi acţiuni care vin în sprijinul copiilor din mediul rural şi nu numai”, a declarat preşedintele Chebac.

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.