Congres de medicină pentru studenţi şi rezidenţi

Congres de medicină pentru studenţi şi rezidenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare, de joi până duminică, la Galaţi se va desfăşura prima ediţie a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici Rezidenţi Galmed 2010.

Detalii desfăşurarea lucrărilor, despre invitaţi şi momentele speciale care vor marca parcursul congresului ne-au dat Ştefan Roşca, preşedintele Societăţi Studenţilor Medicinişti din Galaţi (SSMG), Ioana Chiriac, şeful departamentului de Sănătate din cadrul organizaţie studenţeşti, şi Anca Vasiliu, şeful departamentului de Schimburi profesionale al organizaţiei studenţeşti menţionate.

Participanţi din întreaga ţară

„Ceremonia de deschidere va avea loc joi seara, în sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Lucrările care încep a doua zi se vor desfăşura în două amfiteatre, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii”.

„Până în acest moment avem înscrise 73 de prezentări şi aşteptăm ca şi alţi studenţi şi rezidenţi să îşi exprime dorinţa de a prezenta şi lucrări. Avem participanţi din aproape toate centrele universitare importante, aşa că ne aşteptăm ca nivelul prezentărilor să fie unul ridicat” a declarat Ştefan Roşca.

Momente speciale

„Congresul nu va consta doar în prezentarea unor lucrări şi jurizarea acestora. Vom avea şi workshop-uri care sperăm să îi motiveze pe invitaţi. Bineînţeles, în fiecare seară vom avea şi program social”, ne spune Anca Vasiliu.

Potrivit programului pe care ni l-a oferit SSMG, vineri, în prima zi a lucrărilor, gazdele workshopurilor vor fi dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, care îi va pune la curent pe participanţi cu „Tendinţe noi în resuscitarea cardio-pulmonară”.

Apoi, dr. Sânziana Lovin, de la Spitalul CFR, le va împărtăşi studenţilor şi rezidenţilor noutăţi privind „Sindromul de apnee în somn: de la patogenie la tratament”.

Prof. dr. Dorel Firescu, şeful secţiei Chirugie II a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, le va vorbi viitorilor medici despre „Hemoragiile digestive superioare: cauze simptomatologie şi conduită terapeutică”. 

Vor conferenţia, în continuare: dr. Gica Rumina Chebac - „Chistul hidatic hepatic” şi dr. Mugur Segal - „Colecistectomia laparoscopică”.

În a doua zi a lucrărilor, sâmbătă, după încheierea prezentărilor susţinute de participanţi, o echipă de specialişti din Constanţa va fi gaza unui workshop cu tema „Noduri şi suturi”.

Apoi, dr. Victoriţa Ştefănescu îi va iniţia pe participanţii la congres în tainele tele-ecografiei - proiect pilot care a debutat în această primăvară şi care este în acest moment în plin proces de dezvoltare. Urmează un workshop în cadrul căruia cei interesaţi vor putea afla mai multe despre amprente.

Lansare de carte marca dr. Bacalbaşa

Organizatorii ne-au mărturisit că mulţi dintre participanţii invitaţi, la înscrierea lucrărilor în congres, au avut o curiozitate: participă sau nu şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, prof. dr. Nicolae Bacalbaşa?

Potrivit programului congresului, celebrul medic gălăţean participă şi va susţine, sâmbătă după-amiază, o conferinţă cu titlul „Medicină şi Magie”. Cu acest prilej, dr. Bacalbaşa lansează şi un nou volum, ne informează programul congresului. Carevasăzică, ocazia nu trebuie ratată!

Ajutor de nădejde

„Am avut mai multe firme, mai mari sau mai mici, care ne sprijină în organizarea acestui congres”, ne spune Ioana Chiriac. În plus, studenţii ţin să le mulţumească însă de pe acum pentru sprijinul acordat în acest demers deloc uşor decanului facultăţii, prof. dr. Aurel Nechita, Colegiului Medicilor, Primăriei, Universităţii „Dunărea de Jos”, Consiliului Local şi Consiliului Judeţului.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.