Fonduri pentru transplantul Andreei

Fonduri pentru transplantul Andreei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministerul Sănătăţii a alocat 250.000 de euro pentru operaţie în Germania *

Scriu de ceva vreme despre oameni disperaţi care ne trec pragul redacţiei, pentru a-i ajuta să obţină fonduri pentru diferite intervenţii spitaliceşti în străinătate.

Cam tot de atâta vreme ştiu că fondurile prin Formularul E 112 sau Ordonanţa 50 sunt foarte greu de atins, procedura fiind greoaie şi banii Sănătăţii, întotdeauna, insuficienţi să satisfacă cererile, oricât de gravă ar fi situaţia bolnavilor care aşteaptă să fie salvaţi.

Se întâmplă în România!

Iată, însă, că se întâmplă şi minuni.  Ieri dimineaţă, am primit de la deputatul PNL Victor Paul Dobre, un telefon, care aproape mi-a tăiat respiraţia de bucurie:

„V-am promis că vă sun când se rezolvă ceva în legătură cu dosarul Andreei Mihalcea – fata de 16 ani care are nevoie urgentă de un transplant de inimă”.

„Mie cazul mi-a fost adus la cunoştinţă de Marius Stan şi, impresionat de starea tinerei, am promis să fac tot ce e posibil să i se aprobe finanţarea pentru un transplant în străinătate, având în vedere că starea ei este din ce în ce mai gravă şi, deşi este prima pe lista de transplant de inimă în ţară, de mai bine de o lună de zile nu s-a găsit nici un donator compatibil”.

„Aseară, m-a sunat ministrul Sănătăţii să-mi comunice personal că dosarul a fost aprobat şi că fata a primit 250.000 de euro pentru un transplant de inimă la o clinică în Germania”.

Este pentru prima dată când mi se întâmplă să scriu despre un om pe care noi românii am făcut tot posibilul să-l salvăm. Şi e păcat că nu se întâmplă la fel de fiecare dată.

Din inimă, pentru inimă

Andreea Mihalcea are însă o stea norocoasă şi nişte părinţi care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să o salveze. Şi foarte mulţi prieteni care s-au implicat s-o ajute. Chiar dacă a primit fonduri de la Sănătate, banii strânşi de la dvs. îi vor fi de ajutor mamei ca s-o însoţească în Germania.

Banii de la Ministerul Sănătăţii sunt numai pentru intervenţia chirurgicală exclusiv. Ultima donaţie familia Mihalcea a primit-o din partea elevilor de la Liceul de Artă, care au adunat 3.000 de lei în urma unui spectacol umanitar.

Ştim că, timp de o lună, mii de oameni s-au rugat pentru Andreea, au donat din puţinul lor, s-au implicat s-o ajute cum au putut. Şi tuturor le mulţumim. Nu putem spune că tânăra a depăşit toate obstacolele.

Pentru ea şi familia ei va urma o perioadă destul de dificilă în aşteptarea inimii pentru transplant, dar măcar i s-a dat o mare şansă la viaţă. Rămâneţi cu gândul bun şi cu sufletul aproape de ea. Încă mai are nevoie de asemenea sprijin.

Citit 1513 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.