Învăţământul - prioritate naţională la tăieri bugetare

Învăţământul - prioritate naţională la tăieri bugetare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) susţine că Guvernul Boc a demonstrat că, într-adevăr, consideră Educaţia  prioritate naţională, atunci când vine vorba de făcut rectificări negative la buget şi la faptul că salariaţii din învăţământ sunt primii pe listă atunci când vine vorba  să suporte cineva efectele crizei.

„Noua rectificare a bugetului, prin care educaţia pierde încă 40 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei de la capitolul cheltuieli de personal, dovedeşte consecvenţa cu care actualul executiv încearcă să „reformeze” învăţământul.

Această măsură, corelată cu preconizatele reduceri de personal anunţate de premier în anul viitor şi cu diminuările de salarii care se vor aplica şi în 2011, ne arată de fapt cât de important este sistemul educaţional pentru Executivul Boc şi  pentru partidele din coaliţia de guvernare.

Ceea ce se întâmplă la ora actuală este un genocid pentru generaţiile viitoare care sunt condamnate să devină cetăţeni de mâna a doua ai UE. Atât timp cât angajaţii din învăţământ vor fi plătiţi la nivelul unui şomer, nu li se poate cere să presteze activităţi de calitate”, a declarat Constantin Ciosu (FOTO), preşedintele FEN.

Sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că deja Guvernul, prin scrisoarea suplimentară trimisă FMI, s-a angajat să continue reducerea de personal în sectorul public, printre altele menţinând „politica de angajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate”.

În acelaşi timp, Guvernul se angajează să continue reforma sistemului educaţional, „generând economii suplimentare ca un rezultat al raţionalizării infrastructurii şcolare şi a volumului de muncă al cadrelor didactice”.

„În aceste condiţii, sistemul de învăţământ, aflat în acest moment pe marginea prăpastiei, are toate şansele să facă un ultim pas înainte”, a mai spus Constantin Ciosu.

Citit 1190 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.