Viața sănătoasă, cheia sexului cu final pozitiv!

Viața sănătoasă, cheia sexului cu final pozitiv!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În condițiile unei vieți trepidante, cu multe tentații, dar și privațiuni care le pot împiedica pe femei să devină mame, sunt totuși șanse ca infertilitatea să fie învinsă, susțin specialiștii în domeniu. Acest lucru se poate realiza cu puțin efort și ținând cont de anumite repere, dintre care cele mai importante ar fi: 

Alimentația ambilor parteneri. Dieta trebuie să fie bogată în citrice (acid folic), pește, acizi grași Omega 3, cereale integrale. De asemenea, lactatele sunt bogate în calciu, iar fierul este recunoscut pentru faptul că susține fertilitatea. Dacă medicul specialist recomandă, se pot lua suplimente alimentare.

Sportul. Acesta este recomandat, dar nu în exces. Ajută foarte mult urcatul și coborâtul scărilor, mersul pe jos, genuflexiunile, întinderile, dansul.

Odihna. Are un rol foarte important în fertilitate, pentru că în timpul somnului organismul se reface, iar nivelul progesteronului crește, acesta fiind cel care reglează ciclul menstrual și pregătește uterul pentru susținerea ovulului fecundat.

Eliminarea stresului.  Unul dintre cei mai puternici factori declanșatori ai infertilității este stresul. Sunt de ajutor meditația, plimbările, masajul, yoga.

Perioada de ovulație. Determinarea acestei perioade este foarte importantă, dar pentru asta ciclul menstrual trebuie să fie regulat. Pentru favorizarea sarcinii, medicii recomandă contact sexual nu numai în ziua ovulației, ci și cu 3-4 zile înainte de ovulație.

Poziții sexuale optime. Nu există studii care să confirme, dar se crede că poziția misionarului este poziția favorizantă. 

Excluderea obiceiurilor nesănătoase. Fumatul, excesul de cafea, consumul de alcool, drogurile, toate aceste obiceiuri afectează motilitatea spermatozoizilor, nivelul hormonal, dar și ejacularea. 

Evitarea substanțelor chimice sau toxice. Acestea pot afecta puternic fertilitatea, dar pot favoriza și apariția malformațiilor la naștere. Testele de fertilitate pot ajuta în acest sens.

Consultul obstetrical. Această examinare este foarte importantă, mai ales dacă femeia nu a reușit să rămână însărcinată în decurs de un an (în cazul vârstei de până în 30 de ani). Poate fi vorba de infertilitate sau nu, în urma consultului medical se va putea spune dacă este vorba despre greutatea pacientei, despre un stil de viață nesănătos, lipsa hidratării și nu numai. Tot medicul specialist poate solicita și alte investigații și teste, ambilor parteneri, iar la finalul acestora va oferi soluțiile. De asemenea, consilierea psihologică poate ajuta foarte mult partenerii.

(articol realizat din surse online)

Citit 1165 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2024 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.