Campanie umanitară - Eduard Ţigău are nevoie de ajutor

Campanie umanitară - Eduard Ţigău are nevoie de ajutor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum este să te uiţi în ochii fiului tău şi să-i spui „Crăciun fericit!” cu teama că poate este ultima când petreceţi această sărbătoare împreună? E o durere pe care numai unii oameni bătuţi de soartă o cunosc, greu de imaginat pentru  ceilalţi oameni cuprinşi acum de febra cumpărăturilor şi de necazul mărunt că poate anul acesta este ceva mai sărac decât cei dinainte.

Înainte să vă plângeţi de milă, priviţi la următorul  tablou. Un băiat ca bradul, de 15 ani pe un pat de spital, sleit de tratamentele chinuitoare pentru vindecarea leucemiei. El va petrece Crăciunul nu în veselia luminiţelor şi în aromele culinare specifice fiecărei  case, oricât de săracă, ci printre seringi, branule şi miros de spirt. La căpătâiul lui, doi părinţi distruşi şi disperaţi. Sfârşiţi şi ei, atât material, cât şi sufleteşte, de cei patru ani în care au tot bătut spitalele, pentru salvarea fiului lor. Eduard Ţigău ar fi trebuit să fie elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Nr. 11. În loc de lupta cu o boală atât de cruntă, altele ar fi trebuit să fie grijile  sale, acum ar fi trebuit să se pregătească pentru  admiterea la liceu.           

Astă vară, după ce i s-a făcut transplant de măduvă de la fratele său geamăn, întreaga familie a sperat ca viaţa lor să revină la normal. Dar n-a fost să fie! Boala a recidivat, transplantul de la clinica din România dovedindu-se a fi inutil.

Acum li s-a mai oferit o speranţă: un transplant de celule stem aduse tocmai de la Viena, plus personal medical specializat de la clinica respectivă. Preţul nu este atât de mare cât ar fi costat intervenţia, dacă ar face-o în străinătate, dar ajunge la 20.000 de euro.

Din  nefericire,  aşa cum am mai spus, după patru ani de mers din spital în spital resursele materiale ale familiei s-au  dus. Singura speranţă este să-i ajute cineva. Firmele care n-au  virat încă 20 la sută din impozitul pe profit, sau mai simplu, oamenii cu suflet, ar putea da o şansă unui tânăr şi unei familii. 

Puteţi dona în conturile deschise la BRD, titular Nicolae Ţigău: - RO33BRDE180SV62438311800 în euro,  RO77BRDE180SV62438401800 în lei

De asemenea, puteţi lua legătura  cu familia la telefon 0723147543.

Citit 2289 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.