Magazin Billa în Palatul Gheorghiu? - Confuzie generată de o eroare de adresă

Magazin Billa în Palatul Gheorghiu? - Confuzie generată de o eroare de adresă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paradoxal, Magazinul Winmarkt (fostul Modern) din Galaţi figurează ca fiind situat pe strada Domnească, la numărul 24 - deşi între acesta şi fostul Palat Simion Gheorghiu este situat blocul ce are la parter unitatea CEC. Totodată, este anunţată cu surle şi trâmbiţe deschiderea, în curând, a unui nou magazin Billa, în Galaţi, la adresa – aţi ghicit! – Domnească nr. 24. Ne întrebăm: unde va fi deschis magazinul, în cadrul Winmarkt sau pe locul fostului Palat Simion Gheorghiu?

Deocamdată, fără amendă

Aşa cum am mai scris, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu a somat, în luna martie, Primăria să asigure paza Palatului Gheorghiu. În răspunsul Primăriei, datat 22 martie, se precizează: „Până la avizarea, conform legii, a planului de bază pentru obiectivul Domnească nr. 24 s-a luat măsura de a comunica Poliţiei Locale introducerea acestuia în consemnul particular al patrulelor care îşi desfăşoară activitatea în zonă. Se va iniţia procedura de obţinere a autorizaţiei de construire pentru lucrări de protejare, fiind în curs de semnare contractul de proiectare”.

De la directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi, Cătălin Negoiţă, am aflat că un consilier din cadrul direcţiei s-a deplasat, pe 28 martie, la monumentul istoric, unde a constatat existenţa unei îngrădituri şi prezenţa unor agenţi de pază ai unei firme specializate de profil care patrulau la imobilul respectiv. Aşadar, Primăria a scăpat de amenda de 5.000 de lei, pe care ar fi plătit-o din bugetul local.

Citit 1903 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.