O porţiune din strada Siderurgiştilor arată ca după bombardament
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O porţiune din strada Siderurgiştilor arată ca după bombardament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 • Este vorba despre o porţiune aferentă străzii Siderurgiştilor, situată în spatele Băcăniei * Locatarii sunt disperaţi, pentru că strada nu a fost asfaltată de mai bine de 20 de ani
Mai mulţi locatari ai unor blocuri de la Băcănie i-au trimis în luna februarie un memoriu fostului primar Dumitru Nicolae, în care îi cereau să includă în programul de asfaltare şi strada lor, care nu a văzut asfaltul de cel puţin 20 de ani. Vorbim despre un sector de drum de câteva zeci de metri, aferent străzii Siderurgiştilor, amplasat undeva în spatele Spitalului de Copii. Primăria a trimis inspectori pe teren, iar aceştia au constatat că oamenii au dreptate şi le-au promis că, în funcţie de alocările bugetare, strada va intra în reabilitare.

Din păcate, totul a rămas doar la stadiul de promisiuni. Pe lângă faptul că-şi fac praf maşinile, sentimentul cel mai neplăcut care-i încearcă pe locatarii blocurilor din zonă este de fiecare dată când deasupra Galaţiului se strâng nori negri de ploaie. "Din cauză că pe stradă există foarte mult pietriş şi asfalt sfărmat, la fiecare ploaie mai serioasă canalizarea se înfundă, iar toată apa ajunge în subsolurile blocurilor. Am vorbit cu cei de la Apă-Canal, au venit, au băgat o furcă în canalizare, au dat puţin pietrişul şi au plecat. Nu aşa se rezolvă problema", spune supărat Nicu Saigiu, şeful unei scări de bloc din zonă. Subsolurile blocurilor din zonă sunt şi acum pline cu apă, la mai bine de 10 zile de la ultima ploaie serioasă, asta în condiţiile în care înainte de a se umple cu apă, în subsoluri era extrem de curat. Oamenii i-au trimis acum o petiţie şi noului primar, de la care speră o rezolvare mult mai rapidă.

 

Citit 1661 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 19:11

4 comentarii

 • postat de Alex
  Vineri, 27 Iulie 2012 23:25
  Cratere mai mare ca pe Strada Barbosi din Micro 17 nu cred ca exista .... Si sunt si putin curios , oare cand va fi asfaltata aceasta strada in intregime ?!?! Sper sa apuc ziua cand o vor asfalta in intregime ca pana acum a fost asfaltata doar pe bucati nu mai lungi de 150-200m pe un singur sens de mers in unele zone :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasilica
  Vineri, 27 Iulie 2012 18:15
  Zona indicata de dvs in articolul din 20 iulie este cu totul alta. Inca din timpul lucrarilor de asta toamna am trimis poze la Viata Libera cu ceea ce au facut cei de la Vega in zona blocului K 2, scara 3-4. Au montat borduri noi, mai inalte si s-a refacut si trotuarul din fata blocului. Mai exact, s-a turnat un trotuar cu 20 cm decat intrarea in scara blocului. Imaginati-va cum este la fiecare ploaie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasilica
  Vineri, 27 Iulie 2012 14:40
  De multe ori v-am trimis e-mail la redactie ( insotit de fotografii) si despre alte situatii asemanatoare din orasul Galati. Pe ce criterii trimiteti reporterii pe teren sa verifice si sa apara la ziar problema respectiva? Noi, locatarii de la blocul K 1, str. Anghel Saligny, nr. 153, sc. IV, va rugam sa veniti totusi si in zona noastra pt ca suntem revoltati de rezultatul lucrarilor de schimbare a bordurilor din toamna 2011. Avem in fata blocului un asfalt in trepte, pus de cei de la Vega, care au avut contract cu primaria. Plangerile noastre au ramas fara raspuns .

  Edit admin: Am fost şi în zona dumneavoastră! Ultimul articol despre stada Anghel Saligny a apărut pe 20 iulie - http://www.viata-libera.ro/societate/32552-viata-libera-galati-pe-strada-anghel-saligny-au-aparut-adevarate-transee
  0
  0
  Raportează
 • postat de SD9D
  Vineri, 27 Iulie 2012 01:02
  asa este! acea portiune este plina de gropi cu pietris si denivelari. Acum cativa ani s-a asfaltat numai in jurul Scolii 42, la 100 de metri distanta (zona din jurul scolii arata foarte bine).
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.