Farmaciştii gălăţeni, în luptă cu platforma electronică

Farmaciştii gălăţeni, în luptă cu platforma electronică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii sunt nevoiţi să aştepte pentru eliberarea unei reţete electronice şi până la 20 de minute


Farmaciştii gălăţeni sunt nemulţumiţi că muncă lor este îngreunată de faptul că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu funcţionează la parametri normali. SIUI este platforma informatică în care sunt introduse reţetele electronice eliberate de medicii de familie. Din cauza blocajelor dese care apar în acest sistem, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte şi câte 20 de minute la rând pentru eliberarea unei reţete.

Probleme cu validarea

“Foarte mulţi dintre colegii mei farmacişti s-au plâns de hibele care apar în funcţionarea SIUI. În aceste condiţii, munca nu are cum să se desfăşoare în condiţii eficiente. Mai ales de la prânz, sistemul începe să funcţioneze cu întreruperi. În primele ore ale dimineţii, situaţia stă oarecum mai bine, probabil deoarece serverul nu este foarte solicitat. Principale inconveniente sunt legate de timpul de aşteptare în farmacii şi de faptul că nu de puţine ori suntem nevoiţi să eliberăm reţete pe propria răspundere, deoarece procedura de validare electronică se întrerupe odată cu sistemul”, ne-a explicat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

În aceste condiţii, unul dintre principalele motive ale introducerii reţetei electronice, timpul mai mic petrecut în farmacii, rămâne doar o teorie. Situaţia devine şi mai frustrantă în momentul în care bolnavul nu găseşte toate medicamentele în acelaşi loc şi este nevoit să meargă prin mai multe farmacii după fiecare medicament în parte.

Pregătiţi pentru reţetă

Potrivit farm. Florina Bonifate, farmaciile din Galaţi sunt pregătite pentru eliberarea reţetelor electronice. “Tot ceea ce o farmacie are nevoie pentru eliberarea acestor reţete este o conexiune la internet, pentru a ne putea conecta la SIUI, şi o semnătură electronică. Semnăturile electronice au fost achiziţionate încă de anul trecut. Cât despre cititoarele de carduri 2D, aceste dispozitive nu sunt obligatorii, din moment ce datele pot fi introduse şi manual”, a concluzionat sursa noastră.

Citit 2590 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.