Campania VL - "Pietoni în oraşul fără trotuare" / Tomberoanele şi toaletele ecologice din drum

Campania VL - "Pietoni în oraşul fără trotuare" / Tomberoanele şi toaletele ecologice din drum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania VL „Pietoni în oraşul fără trotuare” s-a oprit astăzi în cartierul verde al Galaţiului, Ţiglina III. Primul lucru care ne-a izbit a fost mirosul înţepător de la pubelele de gunoi amplasate exact pe trotuare. Pe fiecare alee îşi fac veacul cel puţin două, trei tomberoane, care parcă le fac în ciudă trecătorilor.

Pe strada Neajlov, trotuarele ciopârţite, uzate şi înguste sunt ocupate de maşinile care le-au transformat în parcări veritabile. Bineînţeles, oamenii sunt nevoiţi să circule pe stradă. „Sunt parcări, nu trotuare. Mergem pe carosabil”, ne-a semnalat Niţă Bogoi.

La Spitalul de Copii „Sfântul Ioan”, două toalete ecologice învăluite într-o duhoare de nedescris le ţin companie dughenelor cu alimente.

Alei pline de gunoaie şi gropi

Complexul Siret, unde zilnic oamenii merg ba la supermarket, ba în staţie, e presărat cu mizerie, praf, gunoaie, magazine de cartier cocoţate pe trotuarele înguste şi joase, aproape inexistente, pline de maşini. Spaţiile verzi de lângă blocuri nu sunt îngrijite şi sunt pline de ambalaje şi resturi. „E mizerie pe stradă, dar şi noi contribuim la ea, iar pe trotuare îţi strici încălţămintea, sunt pline de pietroaie” ne-a spus agentul de pază Dănuţ Simion.

Aleile din jurul Şcolii Nr. 11 aproape că nu există. Rămăşiţele lor sunt ocupate de autovehicule. „E periculos pentru copii. Nu e nicio trecere de pietoni pe lângă şcoală”, ne-a zis Ioana Ioniţă.

Aceeaşi situaţie o găsim şi la Şcoala Nr. 10, dar şi la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" (Auto).

Ţiglina IV - Trotuare burduşite de maşini

Imaginea dezolantă a trotuarelor stricate şi parcărilor lipsă o regăsim şi în cartierul Ţiglina IV. Gunoi la fiecare colţ de stradă şi autovehicule acolo unde nu ar trebui să fie, pe alei. Până şi maşina Poliţiei poposeşte pe locul rezervat pietonilor. În centrul cartierului se lucrează la refacerea trotuarelor, dar până vor fi terminate, cetăţenii tot pe stradă sunt nevoiţi să meargă.

Citit 1108 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.