Cine strânge nebunii de pe străzi?

Cine strânge nebunii de pe străzi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine ar trebui să aibă grijă de oamenii străzii care devin şi violenţi este întrebarea pe care am adresat-o gălăţenilor. 

Slate Marusia, 60 ani pensionară: "Nu are grijă nimeni de ei. Consiliul ar trebuie să se preocupe de ei că vine iarna de acum şi ar trebui un adăpost că s-or găsi bani de undeva. Cred că de acum vor fi din ce în ce mai mulţi, cu vremurile care se anunţă".

Ami, 18 ani, elevă: "Ar trebui ajutaţi să nu mai stea pe stradă. Ei în general nu sunt violenţi, dacă nu îi bagi în seamă nu se iau de nimeni. Autorităţile ar trebui să facă ceva pentru ei măcar, dacă nu pentru noi care avem un acoperiş, dar dezinteresul este foarte mare şi doar cu şpagă se interesează".

Maricica Bouroşu, 56 ani, salariată: "Cred că ar trebui în primul rând să fie adunaţi de pe stradă, pentru că nu e frumos să-i vezi la orice colţ, şi duşi într-un centru de plasament special pentru ei. Şi cei de la primărie ar putea să le dea ajutoare sociale, să facă nişte anchete să afle povestea lor, că nu degeaba au ajuns pe stradă. Părerea mea este că o fundaţie pentru aceşti oameni ar fi binevenită, în care să fie trataţi şi reintroduşi în societate".

Paul Adrian Jarcă, 21 ani, student: "Trebuie să se găsească un loc şi pentru ei în acest oraş mare. Sunt multe clădiri în paragină care ar putea fi făcute centre pentru aceşti oameni. Într-adevăr unii sunt violenţi, dar nu trebuie să-ţi pui mintea cu ei, cine ştie ce au păţit de au devenit aşa".

Citit 1065 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.