"Poliţiştii stau la căldură, oamenii iau bătaie pe străzi"

"Poliţiştii stau la căldură, oamenii iau bătaie pe străzi"
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre numeroasele probleme cu care au de-a face locuitorii cartierului I. C. Frimu, cea a siguranţei din spaţiul public atrage cu siguranţă atenţia. Nemulţumirea oamenilor de aici poate fi destul de simplu rezumată: dacă ar fi mai multe echipaje de Poliţie care să patruleze pe străzi sau pe aleile înguste dintre blocuri, mulţi dintre cei care acum îşi fac de cap ar fi mai liniştiţi.

„Locuiesc aici în cartier de 50 de ani. Înainte, oamenii mai aveau un pic de bun simţ. Acum, dacă îndrăzneşti să-i spui unuia ceva, rişti să fii lovit. Şi sunt lucruri care ne deranjează. În clădirea care până acum câţiva ani era sediul Romtelecom, spre exemplu, la parter, s-a deschis un bar cu mese de biliard. Nu de puţine ori, din local ies clienţi băuţi şi recalcitranţi. Iar secţia de Poliţie e la doar 300 de metri mai încolo, puţin după Liceul „Sfânta Maria”. Dar poliţiştii stau în secţie, la căldură, în timp ce oamenii iau bătaie pe străzi”, se plânge Constantin Mărgărit, unul dintre locatari.

Pereţii blocurilor, toalete publice

„De parcă în bar nu ar fi toaletă, unii dintre clienţi ies şi îşi fac nevoile pe pereţii blocurilor din jur. Atunci când se încălzeşte, mai ales, pe alei miroase ca într-un WC. Ce să mai spunem că sunt şi femei cu copii care trec pe aici. De ce sunt ele nevoite să-l vadă pe unul care nu a găsit alt loc pentru a se uşura?”, se plânge interlocutorul nostru.

Citit 1745 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2013 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.