L-am întrebat pe Emil Strungă, noul manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, la ce să se aştepte gălăţenii, anul acesta: „Aşa după cum am mai declarat, vom face eforturi mari ca să dăm în funcţiune parcul zoo de la Gârboavele. Nu depinde numai de mine, noi suntem beneficiari secundari, dar avem tot sprijinul Consiliului Judeţului, beneficiarul principal. Apoi, voi lua nişte măsuri organizatorice şi, respectiv, profesionale, în interesul instituţiei”, declară managerul.
„Nu sunt adeptul bătăliei pe mai multe fronturi”
„La începutul lunii aprilie, în ultima zi din Săptămâna altfel, vom avea, la muzeu, şedinţa de constituire a Asociaţiei profesorilor de ştiinţele naturii, dar şi a celorlalţi iubitori de ştiinţe ale naturii – am o listă cu peste 120 de persoane, dar invit şi elevii şi studenţii. Pentru seniori vom organiza conferinţe lunare, pe diverse tematici, iar prima o voi susţine eu, vineri, pe 26 aprilie. Vom edita şi o revistă a asociaţiei, în format electronic. Vom derula şi proiecte educaţionale pentru elevi şi studenţi, iar cei care se vor evidenţia vor fi premiaţi. Pe lângă proiectele educaţionale deja existente - Hortus, Călin Popovici (astronomie) şi cel de entomologie – vreau să mai iniţiem cluburi de biochimie, biofizică şi ecologie. Vom organiza o expoziţie temporară de instrumente şi aparatură optică, în care vom prezenta microscopul ce i-a aparţinut prof. dr. doc.Laurenţiu Caton, unul dintre cei ce au pus bazele Facultăţii de Chimie de la Galaţi. Important este să avem o deschidere mai mare către copii şi tineri”.
„Eu nu sunt adeptul bătăliei pe mai multe fronturi, dar, dacă obţinem fonduri de la Ministerul Dezvoltării, de unde avem deja promisiuni, atunci putem să definitivăm serele, care stau ca un spânzurat, de aproape zece ani, şi expoziţia de bază, care aşteaptă şi ea”, mai spune managerul Emil Strungă.