Cititorii ne scriu: Noul Galaţi - un oraş dezolant care împinge tinerii să plece spre alte zări

Cititorii ne scriu: Noul Galaţi - un oraş dezolant care împinge tinerii să plece spre alte zări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare şi câteva fotografii de la un tânăr cititor nemulţumit de imaginea de la periferia oraşului, care este emblematică pentru ceea ce se întâmplă şi în interiorul său.

„Fiind un cetăţean al Galaţiului care locuiesc la marginea lui, mai exact în Micro 21, nu pot să nu observ cât de urâtă este intrarea în oraşul nostru. V-am ataşat şi o fotografie prin care doresc să vă arăt ce imagine dezolantă se află pe partea dreapta a drumului de la ieşirea din oraş spre Brăila. Acum câţiva ani era o mică pădurice acolo, prin care te mai plimbai cât de cât. Acum nu ştiu cine şi de ce a decis să se taie acel crâng, iar oamenii săraci au venit şi au început să sape după fier vechi. A fost înainte groapa de gunoi, au răscolit tot pământul şi arată foarte urât. Mai e şi o mică baltă, pe malul căreia se află mormane de gunoi. Deasupra acestui spectacol tronează impozanta placă pusă de staff-ul lui Marius Stan: „Bine aţi venit în noul Galaţi”. Acesta va rămâne noul Galaţi?

Părerea mea este că acel teren ar fi putut fi exploatat foarte eficient şi amenajat un parc sau să se construiască ceva.

La vârsta de 33 de ani pe care o am, mă plictisesc enorm în acest oraş-sat, unde nu se întâmplă niciodată nimic, unde nu vin investitori, unde aceşti politicieni, Nica, Toader şi Dobre, nu au făcut absolut nimic pentru ca acest oraş să se dezvolte să facă parteneriate cu Occidentul.

Lucrez într-o multinaţională şi am văzut mult din Europa şi America. Probabil că în viitorul apropiat mă voi muta în Bucureşti. Dar probabil că voi fi unul din mulţii tineri care pleacă rămânând neobservaţi, iar politicienii noştri şi clica lor coruptă vor rămâne în continuare în acest oraş, cu drumurile ca după război, cu societăţi falimentare, pe care-l vor scufunda încetul cu încetul.”

Citit 3334 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.