Trei evenimente desfăşurate în Galaţi vor marca Ziua Mondială a Autismului

Trei evenimente desfăşurate în Galaţi vor marca Ziua Mondială a Autismului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism - APCA Galaţi organizează în luna aprilie mai multe acţiuni care au drept scop sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte problema autismului.

Primul eveniment are loc chiar astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale de Conştientizare a Autismului. Voluntari, părinţi ai copiilor cu autism, colaboratori şi cadre didactice întind o pânză de mari dimensiuni în curtea Şcolii Speciale "C-tin Pufan" Galaţi, începând cu ora 9.00 dimineaţă. Pancarta este inscripţionată cu mesajul “Autismul este recuperabil - Hai să luptăm împreună!”. În plus, cei prezenţi vor dansa, vor purta culoarea albastră care simbolizează autismul şi vor înălţa spre cer baloane albastre. La acţiune poate participa oricine crede că se identifică cu mesajul APCA.

Următorul eveniment va avea loc pe 16 aprilie, la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Va fi un spectacol umanitar organizat cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, al Şcolii Speciale „C-tin Pufan” şi al Grădiniţei „Lizuca”. Manifestarea artistică este destinată strângerii de fonduri pentru terapia celor 30 de copii din APCA Galaţi şi pentru proiectele viitoare ale asociaţiei. Ultima manifestare constă într-o conferinţă regională, numită “Tulburările din spectrul autist din perspectivă multiplă: părinte, specialist, cadru didactic şi comunitate locală”. Întâlnirea are loc pe 27 aprilie.

Diagnosticat după vârsta de 4 ani

"Prin această manifestare încercăm să aducem la un loc toţi pilonii de bază din cadrul procesului de recuperare al copilului cu tulburări din spectrul autismului. La conferinţă şi-au anunţat deja intenţia de participare analişti comportamentali acreditaţi internaţional BCBA, psihologi, medici specialişti. Toate detaliile privind desfăşurarea vor fi anunţare pe siteul APCA Galaţi, http://autism-galati-apca.blogspot.ro şi pe pagina noastră de Facebook", se arată în comunicatul de presă trimis de asociaţie.

Autismul este o tulburare neurobiologică din ce în ce mai frecventă în lume, care afectează dezvoltarea normală a abilităţilor de comunicare, de socializare, a funcţiilor cognitive şi a comportamentului. Diagnosticarea copiilor cu autism se face, în cele mai multe cazuri, după vârsta de 3 sau 4 ani, deoarece afecţiunea nu are caracteristici fizice specifice.

Citit 1957 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.