Ce-şi mai ridică gălăţeanul în „curtea” blocului
Foto: Foto: Victor Cilincă

Ce-şi mai ridică gălăţeanul în „curtea” blocului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mulţi gălăţeni încearcă să dea o amprentă aparte spaţiilor de lângă bloc. Cei care au copilărit la ţară sau cărora li s-a demolat casa cu curte au nostalgii şi îşi instalează în „curtea” blocului leagăne, flori în roţi de maşină, mici arteziene, coteţe de câini sau de păsări, pitici din ghips, flori din plastic. Chiar şi statui!: lângă blocul 7A scara 6, de pe strada Anghel Saligniy (fostă Scânteii, cu trimitere la defuncta gazetă, dar poate şi la scânteierile minţii), am văzut o statuie dintr-un material uşor, probabil una dintre acelea care au fost vremelnic plasate acum câţiva ani în centru, în cadrul unei campanii care încuraja sportul. Mai interesant este că, alături, a fost pusă şi o troiţă înaltă, nu pictată, ca pe la noi, ci sculptată. Dar nefiind pusă la crucea drumurilor, nici nu poţi să te apropii ca să pui lumânarea. O poezie populară zicea mai pe vremuri cam aşa: „Cetăţeanu´ de la bloc/ Taie-un câine-n loc de porc!”  Dacă statuia rupe monotonia, mult mai interesant este să întâlneşti o troiţă, fără legătură cu revoluţia ori măcar vreun accident auto, înec sau, Doamne-fereşte, altceva. Important rămâne că este un simbol decent.

Citit 3855 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 12:10

9 comentarii

 • postat de Ponta
  Marți, 28 Mai 2013 08:25
  Cocalari de Galati! Oameni cu mintea de plastic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mindria tarii
  Marți, 16 Aprilie 2013 12:32
  Astia-s taranoii ramasi la oras dupa ce si-au parasit grajdurile si cotetele de la tara. Putea mult a balegar iar combinatul le-a dat unda verde. Nu se reintorc in satul natal decit daca au bani sa-si ridice o vila impunatoare iar in fata vilaului se cere musai o limuzina. Taranoi parveniti care sparg seminte de la balcon si ies afara in pijamale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Marți, 16 Aprilie 2013 11:26
  Spatiul din jurul unei scari clar apartine tuturor locatarilor, inca cei mai expusi sunt cei de la parter.
  P-afara, cel putin in UK, spatiul verde din jurul blocurilor e inchis. Cei de la parter au iesire in respectiva gradina, pot face gratar sau ce vor ei fara probleme. Ceilalti nu. E adevarat ca nu-si pun troite, caini in lant, si nu cresc gaini, dar statui sau pitici am vazut. Sa nu ne mai c*acam pe noi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ina
  Marți, 16 Aprilie 2013 07:56
  mentalitatea din rural nu le-o poate schimba nimeni... nici cu politia...
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparat !!
  Luni, 15 Aprilie 2013 22:09
  CA LA NOI ........LA NIMENI !!!!!!
  O TIGANIE !!!! D-LE PRIMAR; IESITI LA O PLIMBARE IN ORAS SA VEDETI FRUMUSETEA.........!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de potaia puturoasa
  Luni, 15 Aprilie 2013 17:37
  d-le v. cilinca m-ati oripilat peste masura cu poezia populara despre membrii asociatiilor de proprietari ce locuiesc la bloc. eu o stiam altfel, legata de un organ doar al barbatului in loc de ciine. si urma ceva genul " ca sa fie masa imbelsugata s-o taiati cind e sculata". imi cer scuze daca am depasit masura dar ce-i din folclor, asta e.....d-le cilinca eu am spus despre o rasa de ciini ce dupa ce dorm bine, se intind.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ad
  Luni, 15 Aprilie 2013 14:38
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 15 Aprilie 2013 14:09
  Aia e chiar statuia care a fost odata in centru..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 15 Aprilie 2013 13:15
  domnilor, toate astea sunt minciuna pe langa serele de langa scoala 22 si piata din Micro 19!
  Faceti vbba rog un reportaj si cu acele locuri si spuneti-i primarului ca acolo unde lumea gafaie si se omoara pentru un petec de loc de parcare iar politia toarna amenzi cu carul daca parchezi langa statia de trolee, baietii destepti ai Galatiului isi fac minunatie de gradini, sere de zarzavat si muuuuulte garaje imprejmuite si ingradite gospodareste!
  Tot cartierul Dunarea e o rusine pentru ideea de urbanism pentru orice oras european.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.