Sănătate şi poftă de viaţă: Superalimentele lunii aprilie

Sănătate şi poftă de viaţă: Superalimentele lunii aprilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăvara se lasă aşteptată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne intrăm în ritm. Pentru multă energie şi poftă de viaţă, avem la îndemână cinci alimente perfecte pentru această perioadă a anului.

Rubarba, pentru afecţiuni digestive

Este o plantă originară din Asia, care a început să prindă din ce în ce mai mult teren şi în Europa, datorită proprietăţilor sale impresionante. Conţine catehină, un antioxidant important ce se găseşte şi în ceaiul verde, ciocolată şi vinul roşu. În plus, este o sursă foarte bună de vitamina C, potasiu şi calciu. Este excelentă şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni digestive.

Rucola, sursă de calciu

Este excelentă pentru conţinutul de vitamina A şi C şi conţine 16 la sută din doza zilnică recomandată de calciu. Introdu-o în dietă şi îi vei simţi beneficiile din plin.

Sparanghelul luptă împotriva cancerului

Este slab în calorii şi plin de nutrienţi: vitamina A, C, fier, potasiu şi proteine. S-a dovedit ştiinţific că luptă împotriva mai multor forme de cancer.

Ceapa, împotriva respiraţiei urât mirositoare

Împreună cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejează împotriva multor boli serioase. Conţinutul bogat în bioflavonoide şi sulf are efecte împotriva cancerului, iar quercetina luptă cu respiraţia urât mirositoare.

Spanacul, de neînlocuit

Spanacul este o plantă pe care ai face bine să nu o ocoleşti primăvara. Nutrienţii pe care îi conţine nu pot fi adunaţi uşor din alte legume sau fructe. De la calciu până la vitaminele A şi C, acid folic şi luteină, spanacul are o gamă largă de substanţe bune de care ar fi păcat să nu profiţi acum cât îl găseşti proaspăt în piaţă.

Pentru că are atât de mulţi nutrienţi, spanacul este un ajutor important pentru păstrarea imunităţii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer şi pentru îmbunătăţirea sistemului cardiovascular. Spanacul conţine flavonoizi care neutralizează radicalii liberi şi previn apariţia cancerului de colon sau ovarian.

Citit 1166 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 12:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.