Campanie VL - Să-ţi pese de Galaţi: Cine ridică la bloc cuşti pentru câini ia amendă

Campanie VL - Să-ţi pese de Galaţi: Cine ridică la bloc cuşti pentru câini ia amendă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Galaţi există probabil sute de adăposturi şi cuşti improvizate de către locatarii blocurilor pentru câinii comunitari care s-au aciuat prin grădinile imobilelor. Cu toate acestea, există o hotărâre de Consiliu Local care interzice construirea unor asemenea adăposturi. Motivele pentru care nu sunt permise sunt destul de clare şi de bun simţ: nu numai că lătratul continuu, la orice oră din zi şi din noapte, este un factor de stres pentru majoritatea cetăţenilor, dar câinii vor considera teritoriul ca aparţinându-le şi îl vor apăra, inclusiv atacând oamenii. Dealtfel, problema câinilor comunitari care fie singuri, fie în haită, se aciuiază pe lângă câte un bloc este unul dintre subiectele cele mai abordate de cetăţeni în sondajele de opinie, atunci când vine vorba despre priorităţile oraşului, în afară de mizerie şi străzi.

Ei bine, aceia dintre concetăţenii noştri, iubitori de animale, care aleg să le ridice patrupedelor adăposturi lângă bloc trebuie să ştie că acestea sunt ilegale, iar binefăcătorii câinilor se pot lipi şi de o amendă.

Potrivit articolului 16 din HCL 79/2002, deţinătorii cu orice titlu de imobile, curţi şi terenuri, pot să crească şi să întreţină câini sau pisici, dacă prin aceasta nu creează „disconfortul vecinilor prin amplasarea de adăposturi pentru câini şi pisici”. Şi tare am impresia că nu toţi locuitorii unui bloc sunt fericiţi că au lângă bloc cuşti pentru câinii comunitari. Amenda pentru crearea acestor adăposturi este, potrivit hotărârii din 2004, de la 200.000 lei la 1.000.000 lei vechi, adică 20-100 de lei noi, un cost prea mic probabil.

Citit 3861 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.