Cele mai bune locuri de grătar în jurul Galaţiului

Cele mai bune locuri de grătar în jurul Galaţiului

La Zătun se poate pescui în imediata apropiere a grătarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
12 comentarii

* Pentru cei care nu pleacă din localitate în aceste zile libere una dintre cele mai bune variante de petrecere a timpului este ieşitul la grătar * Variante nu sunt prea multe, locurile amenajate fiind puţine


Pădurea Gârboavele, loc tradiţional de grătar
Probabil că unul dintre cele mai frecventate locuri în care se fac grătare este cel din Pădurea Gârboavele. Spaţiul aparţine Consiliului Judeţului, astfel că locul este cât de cât amenajat. Intrarea costă 1 leu de persoană, iar pentru accesul cu autoturismul se plăteşte şi o taxă de 5 lei. În aceşti bani, administratorul oferă un sac de menaj pentru strângerea resturilor. "E o taxă mai mult simbolică, care ne ajută să păstrăm locul curat. Aceasta este şi ideea cu sacul de menaj pe care îl primesc la intrare clienţii. Avem aici  mai multe posibilităţi de relaxare. Se poate vizita Grădina Zoologică, se poate ajunge la Muzeul Satului, există locuri de joacă pentru copii şi, bineînţeles, grătarele amenajate de noi", a explicat Cătălin Agache, cel care se ocupă de administrarea locului.

Plaja Dunărea, închisă oficial, dar cu porţile deschise
La Plaja Dunărea, oficial se pare că nu a început încă sezonul estival. Conducerea SC Gospodărire Urbană nu a putut fi contactată miercuri pentru a explica dacă există sau nu taxă de intrare aici şi dacă se poate face grătar. Totuşi, la faţa locului am descoperit porţile deschise şi o mulţime de oameni care făceau deja grătare. Pe poartă sunt afişate nişte tarife, însă nu era nimeni care să încaseze. Ceea ce înseamnă că Plaja Dunărea nu este oficial deschisă, dar toată lumea poate să intre lejer să facă grătar şi să se distreze. Până la proba contrarie, totul este gratis. Iată, totuşi, preţurile afişate la poartă: 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi, iar accesul cu maşina se face contra sumei de 6 lei, la care se adaugă taxa de parcare de 4 lei. În schimb, Plaja Brateş este deja în circuit. Taxa de intrare este de 5 lei de persoană, aici nefiind posibil accesul cu maşina în incintă.

Variante pentru cei care vor şi să pescuiască
Grătarul şi pescuitul în acelaşi loc? Da, la lacurile Zătun şi Vânători. La Lacul Zătun taxa de pescuit este de 100 de lei de pescar, însă aici se poate face şi doar agrement, fără lansete. Intrarea costă 5 lei de persoană, iar administratorul locului spune că există aici pontoane pentru pescuit, grătare amenajate, foişoare şi chiar un parc pentru copii. Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), unde accesul se face contra taxei de 5 lei. Pensionarii, studenţii şi elevii au reducere, biletul fiind 4 lei. Tot 4 lei costă şi intrarea cu autoturismul în incintă, iar pescuitul se face contra sumei de 9 lei / undiţă / 2 ore.

În mijlocul naturii, fără grătar
Pentru cei care vor în mijlocul naturii, variantele sunt, practic nelimitate, însă grătarul este interzis. Deşi pe malul Dunării este destul de greu de ajuns în această perioadă din cauza cotelor ridicate ale fluviului (apa este până în dig pe majoritatea sectoarelor), mai sunt unii temerari care găsesc câte o limbă de pământ pe care să se relaxeze. Tradiţionalele plaje Cocuţa (pe malul tulcean) şi Pisica sunt sub apă în acest moment, aşa că cea mai la îndemână variantă pentru majoritatea este malul Siretului. Cel mai uşor şi cel mai aproape se poate ajunge prin Barboşi (la podul de cale ferată) şi înainte de Şendreni (la podul spre Brăila), însă pentru cineva care ştie să folosească o hartă şi se descurcă în spaţiu variantele sunt practic nenumărate. Avantajos este că nu e prea multă aglomeraţie, dezavantajul este că trebuie să vii cu mâncarea de acasă.

 

Citit 10140 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2013 23:51

12 comentarii

 • postat de sitizan Luni, 06 Mai 2013 18:24 Link la comentariu
  0
  0

  ION - mare dreptate ai. in fiecare uichend, in micro 39A, prin jurul scolii 33, fumega gratarele, dar politia comunitara nu lucreaza sambata+duminica.
  DuTu - este tampit monsher. Este imposibil a se inchide internetul (doar prin desfiintarea fizica a serverelor sau a cablurilor). dar, daca nu ar exista oameni ca tine, ne-am plictisi de atata gratareala.

  Raportează
 • postat de DuTu Duminică, 05 Mai 2013 12:56 Link la comentariu
  0
  0

  Dc tot se spune ca internetul va fii inchis pentru niste filmarii xxx cu romince asta nu este posibil daca ar avea posibilitati in Rominia ar sta dar cu ce este in tara noastra majoriteatea pleaca peste Hotar ca sa faca un ban ne uitinduse la consecinte.Sh cu aceasta parere sper ca internetul nu va fii inchis pt ca este o sansa de inspiratie pt majoritatea oamenilor!!! ASA CEVA NU SE POATE CA NETUL SA FIE INCHIS !!!!!!11

  Raportează
 • postat de mioara Sâmbătă, 04 Mai 2013 21:13 Link la comentariu
  0
  0

  In Parcul de la SElgros(care are iarba cu duiumul) ar merge amenajate gratare de piatra,mese cu scaune si astfel s-ar rezolva problema in cartierul Dunarea.Este in afara orasului,deci ne incadram in cerinte.Sintem majoritatea iubitori de carne fripta.Numai sa fim civilizati. Paste fericit,dragi galateni!

  Raportează
 • postat de @Gigi Sâmbătă, 04 Mai 2013 19:18 Link la comentariu
  0
  2

  Lasa, ma Gigi, ca sunt deja. La 2 pasi de "zona zero" a galatiului, In Tiglina 2 in spate la M-urile de pe Cosbuc sunt costerete de gaini, ca sa nu mai zicem de labirintule de garaje cat vezi cu ochii tot din aceeasi zona. In care lumea tine muraturi.

  Raportează
 • postat de Gigel Sâmbătă, 04 Mai 2013 16:14 Link la comentariu
  0
  2

  Daca tot a facut PDL-ul piscine in panta, sali de sport si alte ineptii la tara, eu propun ca USL-ul sa faca niste grajduri la oras pentru toti boii (platitori de taxe un mediul urban) care stau la bloc si se simt incorsetati ...

  Raportează
 • postat de Gigi Sâmbătă, 04 Mai 2013 15:56 Link la comentariu
  0
  2

  Eu zic ca daca tot se apuca sa faca spatii de gratare in cartiere ar putea sa mai extinda si sa faca si un grajd ca sa tinem cate o vaca de lapte, niste cotete de porci ca o sa vina Craciunul, un staul de oi ... intr-un cuvant niste mici ferme de cartier ... si cate un gratar la fiecare bloc .... si bere moca ... RETARDATI !!!

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 04 Mai 2013 11:50 Link la comentariu
  0
  2

  Era fantastic daca amenaja locuri de gratare in cartiere!!! Nu e de ajuns ca sunt o gramada de incasi care fac gratare printre blocuri, mai vreti si spatii special amenajate.
  Nu vreti si grajduri langa bloc?

  Raportează
 • postat de platitor idiot de taxe Sâmbătă, 04 Mai 2013 11:06 Link la comentariu
  2
  1

  De ce ar trebui sa ma duc la draq in praznic ptr un gratar cu 4 pulpe si 5 mici?? Nesimtirea alesilor nostri e imensa.inainte sa se hotarasca aplicarea hotararii,oare nu era mai bine daca amenajau aceste locuri in cartiere?

  Raportează
 • postat de Cetatenii Sâmbătă, 04 Mai 2013 10:12 Link la comentariu
  0
  0

  In orasul Beresti si satul Plesa nu sunt cetateni la iarba verde cu mici si bere aici este saracie mare desi acesti cetateni au votat tot timpul cu PSD-ul dar acesta zona este in criza de 23 de ani. Merg la gratare cei din municipiu Galati care lucreaza la institutile publica sau odraslele patronilor care fac afaceri si lucrari publice cu statul (CJ,primarii,...).

  Raportează
 • postat de ziarist dezinformat Sâmbătă, 04 Mai 2013 08:47 Link la comentariu
  0
  0

  O noua mizerie marca marius tuca!

  Raportează
 • postat de john Sâmbătă, 04 Mai 2013 08:43 Link la comentariu
  0
  0

  sunteti in eroare ziaristilor, voit sau nu? ??????????.....si in eroare doriti sa -i duceti si pe cititori.
  Asadar am coborat la "Plaja Dunarea" de 1 mai, acolo pentru mizeria pe care am avut nemaipomenita placere s-o contemplu am platit cu tichet de intrare 6 lei de persoana. Ce-i drept angajatele care incasau banii de intrare nu erau in posturile lor ci in mijlocul soselei care ducea la peticul de iarba unde se afla amplasate gratarele. Strategica amplasare ele nu puteau fi observate de sus de la scari, caz in care nu ar mai fi coborat NIMENI, dar fiind acolo jos printre oameni nu le puteai vedea decat in momentul cand se repezeau sa-ti perceapa taxa pentru mizeria numita PLAJA DUNAREA

  Raportează
 • postat de adelina Sâmbătă, 04 Mai 2013 08:38 Link la comentariu
  0
  0

  De cat sa scrieti tampenii mai bine vedeti ca dam bani la intrarea in
  'locurile amenajate' si ne umplem de capuse, n-au facut nimic pentru protectia noastra dar banii stiu sa-i ea. Mari jegosi, le urez sa-i manance capusele de vii!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.