Cele mai bune locuri de grătar în jurul Galaţiului
Foto: La Zătun se poate pescui în imediata apropiere a grătarului

Cele mai bune locuri de grătar în jurul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru cei care nu pleacă din localitate în aceste zile libere una dintre cele mai bune variante de petrecere a timpului este ieşitul la grătar * Variante nu sunt prea multe, locurile amenajate fiind puţine


Pădurea Gârboavele, loc tradiţional de grătar

Probabil că unul dintre cele mai frecventate locuri în care se fac grătare este cel din Pădurea Gârboavele. Spaţiul aparţine Consiliului Judeţului, astfel că locul este cât de cât amenajat. Intrarea costă 1 leu de persoană, iar pentru accesul cu autoturismul se plăteşte şi o taxă de 5 lei. În aceşti bani, administratorul oferă un sac de menaj pentru strângerea resturilor. "E o taxă mai mult simbolică, care ne ajută să păstrăm locul curat. Aceasta este şi ideea cu sacul de menaj pe care îl primesc la intrare clienţii. Avem aici  mai multe posibilităţi de relaxare. Se poate vizita Grădina Zoologică, se poate ajunge la Muzeul Satului, există locuri de joacă pentru copii şi, bineînţeles, grătarele amenajate de noi", a explicat Cătălin Agache, cel care se ocupă de administrarea locului.

Plaja Dunărea, închisă oficial, dar cu porţile deschise

La Plaja Dunărea, oficial se pare că nu a început încă sezonul estival. Conducerea SC Gospodărire Urbană nu a putut fi contactată miercuri pentru a explica dacă există sau nu taxă de intrare aici şi dacă se poate face grătar. Totuşi, la faţa locului am descoperit porţile deschise şi o mulţime de oameni care făceau deja grătare. Pe poartă sunt afişate nişte tarife, însă nu era nimeni care să încaseze. Ceea ce înseamnă că Plaja Dunărea nu este oficial deschisă, dar toată lumea poate să intre lejer să facă grătar şi să se distreze. Până la proba contrarie, totul este gratis. Iată, totuşi, preţurile afişate la poartă: 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi, iar accesul cu maşina se face contra sumei de 6 lei, la care se adaugă taxa de parcare de 4 lei. În schimb, Plaja Brateş este deja în circuit. Taxa de intrare este de 5 lei de persoană, aici nefiind posibil accesul cu maşina în incintă.

Variante pentru cei care vor şi să pescuiască

Grătarul şi pescuitul în acelaşi loc? Da, la lacurile Zătun şi Vânători. La Lacul Zătun taxa de pescuit este de 100 de lei de pescar, însă aici se poate face şi doar agrement, fără lansete. Intrarea costă 5 lei de persoană, iar administratorul locului spune că există aici pontoane pentru pescuit, grătare amenajate, foişoare şi chiar un parc pentru copii. Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), unde accesul se face contra taxei de 5 lei. Pensionarii, studenţii şi elevii au reducere, biletul fiind 4 lei. Tot 4 lei costă şi intrarea cu autoturismul în incintă, iar pescuitul se face contra sumei de 9 lei / undiţă / 2 ore.

În mijlocul naturii, fără grătar

Pentru cei care vor în mijlocul naturii, variantele sunt, practic nelimitate, însă grătarul este interzis. Deşi pe malul Dunării este destul de greu de ajuns în această perioadă din cauza cotelor ridicate ale fluviului (apa este până în dig pe majoritatea sectoarelor), mai sunt unii temerari care găsesc câte o limbă de pământ pe care să se relaxeze. Tradiţionalele plaje Cocuţa (pe malul tulcean) şi Pisica sunt sub apă în acest moment, aşa că cea mai la îndemână variantă pentru majoritatea este malul Siretului. Cel mai uşor şi cel mai aproape se poate ajunge prin Barboşi (la podul de cale ferată) şi înainte de Şendreni (la podul spre Brăila), însă pentru cineva care ştie să folosească o hartă şi se descurcă în spaţiu variantele sunt practic nenumărate. Avantajos este că nu e prea multă aglomeraţie, dezavantajul este că trebuie să vii cu mâncarea de acasă.

 

Citit 13396 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2013 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.