FOTO / Triunghiul Bermudelor din Beverly Hills. Cartierul în care lucrurile dispar peste noapte

FOTO / Triunghiul Bermudelor din Beverly Hills. Cartierul în care lucrurile dispar peste noapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile, capacele de canalizare şi coşurile de gunoi se evaporă imediat ce au fost instalate * Ce nu se fură, se distruge


Fără locuri de parcare, cu maşini înghesuite prin toate ungherele şi cocoţate pe trotuare, cartierul Micro 38 este descris de către cetăţeni ca o zonă în care gunoiul este strâns în canalizări - care sunt mai tot timpul fără capac - şi unde până şi băncile şi tomberoanele sunt furate. Unde mai pui că, potrivit cetăţenilor cu care am discutat, spiritul civic al vecinilor lasă de dorit, iar de zidurile blocurilor apar tot felul de excrescenţe cu aroganţă de balcon. Dacă pe timp de iarnă şi în anotimpurile ploioase şi răcoroase canalizările sunt spălate natural, vara mizeria şi apa adunate înfăşoară cartierul într-o „mireasmă” greu de suportat.

Balcoane improvizate

Numai la un simplu raid prin spatele blocurilor, rămâi cu gura căscată în faţa unor minuni demne de Cartea Recordurilor. Faţadele blocurilor sunt asaltate de balcoane improvizate, ca nişte excrescenţe bizare. Balcoanele cu pricina, modalităţi sui generis de extindere a spaţiului locativ - să recunoaştem, foarte mic - par să fie din PVC,  iar susţinerea lor este asigurată de către nişte stâlpi din fier. Cred că nu riscăm foarte mult dacă spunem că, probabil, niciunul dintre gospodarii cu balcon improvizat la etajul I sau mai sus nu are autorizaţie pentru construcţia cu pricina. Asta pentru că, evident, niciun inspector în siguranţa în construcţii sănătos la cap n-ar autoriza aşa ceva.
Tot din seria minunilor din Micro 38 fac parte şi copacii tăiaţi atât cât să nu mai aibă nicio creangă, dar nu de tot, încât să poată fi duşi la depozitul de lemne ale Primăriei. Pe scurt, nu-s nici copaci, nici butuci, fiind tăiaţi, dar doar pe jumătate.

Canalizările, coş de gunoi

Cartierul Micro 38 pare o sursă sigură de bani pentru hoţii de fier vechi, atâta timp cât imediat ce sunt înlocuite capacele dispărute de pe canalizări, acestea se evaporează din nou. Că dispar capacele nu ar fi chiar o noutate, doar se întâmplă asta în tot oraşul, oamenii s-au obişnuit cu slalomurile, dar ce te faci când mizeria este adunată în canalizare? Ghiţă Tofan povesteşte cum chiar oamenii Ecosalului într-o zi măturau mizeria direct în canalizare. „Oamenii care mătură pe stradă duc gunoiul în canalizare. Le-am spus că nu e normal aşa ceva şi mi-au răspuns că îl vor recolta mai târziu. Dar cum mai poţi scoate mizeria aia din canalizare?”, ne-a relatat acesta. Problema canalizărilor descoperite devine o pacoste pentru simţuri când se încălzeşte afară. „Acum a plouat, am ieşit din iarnă, nu miroase aşa de tare, s-a mai spălat, însă vara te ţii de nas”, ne-a mai spus cetăţeanul.

Coşurile de gunoi, rara avis

Coşurile de gunoi sunt rare. Dacă te uiţi pe stâlpi, cam greu să observi vreun coş. Explicaţia cetăţenilor este că sunt furate, aşa cum sunt furate şi băncile, în cazul în care nu sunt rupte şi sparte de către golani. „Aici se rup şipcile la bănci, iar dacă nu se rup, se fură banca cu totul. Aşa cum se fură şi coşurile de gunoi”, a afirmat Ghiţă Tofan.

 

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 08:58

4 comentarii

 • postat de F.P.
  Luni, 13 Mai 2013 13:19
  In ceea ce priveste canalizarile, pe langa faptul ca ar trebui montate capace cu balamale si sistem de inchidere (exista in foarte multe orase din Romania), ar trebui date legi locale, cel putin, care sa stipuleze inchiderea centrelor de reciclare a fierului vechi care primesc capace de canalizare, banci, si altele (nu doar amenzile modice pe care le primesc 1 data pe an cand se fac "controale") si interzicerea afacerilor de genul pe teritoriul municipiului (mutate toate la cel putin 2 km in afara orasului, ca sa nu mai care tiganii asa de usor cu carucioarele tot ce fura)...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Locatar
  Luni, 13 Mai 2013 10:15
  Una dintre canalizarile fara capac de pe Bd-ul Milcov (vis a vis de biserica Sf. Antim) se poate vedea si pe google maps, in fotografiile facute asta vara. Nu este singura canalizare din zona fara capac si va asigur ca niciodata nu a fost montat alt capac, locuiesc in zona si as fi observat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tepes
  Luni, 13 Mai 2013 08:31
  Nu se scrie Berverly, ci Beverly Hills,mai documentati-va .
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 13 Mai 2013 06:37
  INTREAGA ROMANIE E UN TRIUNGHI AL BERMUNDELOR DE UNDE AU DISPARUT FABRICI SI UZINE,ABATOARE DE GENUL CONTIM,AVICOLA GALATI,IND SIDERURGICA-SIDEX,HUNEDOARA,ROMAN.TIRGOVISTE,etc!DAR AU RASARIT VILELE POLITICIENILOR A.M.R 233 ZILE CU
  AFISAREA LISTEI IUDELOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -233 de zile pt a nu ii
  uita parte din IUDELE care iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.

  ,JUDECATORILOR CORUPTI!MICI AFACERI ALE ACESTORA SI STRAINILOR CATRE CARE AM FOST VINDUTI!
  INTRREEGI LISTE ALE RUSINII EXISTA FIE CU JUDECATORI,POLITICIENI,SI FUNCTIONARI -ROMANII LE STIU DAR TREBUIE SA LE POSTEZE SA LE STRIGE!
  IATA LISTA LIDERILOR CE AU MATRASIT CCM PE 2013 ,FURNALUL 1,SI OLD 2
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.