FOTO / Triunghiul Bermudelor din Beverly Hills. Cartierul în care lucrurile dispar peste noapte

FOTO / Triunghiul Bermudelor din Beverly Hills. Cartierul în care lucrurile dispar peste noapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile, capacele de canalizare şi coşurile de gunoi se evaporă imediat ce au fost instalate * Ce nu se fură, se distruge


Fără locuri de parcare, cu maşini înghesuite prin toate ungherele şi cocoţate pe trotuare, cartierul Micro 38 este descris de către cetăţeni ca o zonă în care gunoiul este strâns în canalizări - care sunt mai tot timpul fără capac - şi unde până şi băncile şi tomberoanele sunt furate. Unde mai pui că, potrivit cetăţenilor cu care am discutat, spiritul civic al vecinilor lasă de dorit, iar de zidurile blocurilor apar tot felul de excrescenţe cu aroganţă de balcon. Dacă pe timp de iarnă şi în anotimpurile ploioase şi răcoroase canalizările sunt spălate natural, vara mizeria şi apa adunate înfăşoară cartierul într-o „mireasmă” greu de suportat.

Balcoane improvizate

Numai la un simplu raid prin spatele blocurilor, rămâi cu gura căscată în faţa unor minuni demne de Cartea Recordurilor. Faţadele blocurilor sunt asaltate de balcoane improvizate, ca nişte excrescenţe bizare. Balcoanele cu pricina, modalităţi sui generis de extindere a spaţiului locativ - să recunoaştem, foarte mic - par să fie din PVC,  iar susţinerea lor este asigurată de către nişte stâlpi din fier. Cred că nu riscăm foarte mult dacă spunem că, probabil, niciunul dintre gospodarii cu balcon improvizat la etajul I sau mai sus nu are autorizaţie pentru construcţia cu pricina. Asta pentru că, evident, niciun inspector în siguranţa în construcţii sănătos la cap n-ar autoriza aşa ceva.

Tot din seria minunilor din Micro 38 fac parte şi copacii tăiaţi atât cât să nu mai aibă nicio creangă, dar nu de tot, încât să poată fi duşi la depozitul de lemne ale Primăriei. Pe scurt, nu-s nici copaci, nici butuci, fiind tăiaţi, dar doar pe jumătate.

Canalizările, coş de gunoi

Cartierul Micro 38 pare o sursă sigură de bani pentru hoţii de fier vechi, atâta timp cât imediat ce sunt înlocuite capacele dispărute de pe canalizări, acestea se evaporează din nou. Că dispar capacele nu ar fi chiar o noutate, doar se întâmplă asta în tot oraşul, oamenii s-au obişnuit cu slalomurile, dar ce te faci când mizeria este adunată în canalizare? Ghiţă Tofan povesteşte cum chiar oamenii Ecosalului într-o zi măturau mizeria direct în canalizare. „Oamenii care mătură pe stradă duc gunoiul în canalizare. Le-am spus că nu e normal aşa ceva şi mi-au răspuns că îl vor recolta mai târziu. Dar cum mai poţi scoate mizeria aia din canalizare?”, ne-a relatat acesta. Problema canalizărilor descoperite devine o pacoste pentru simţuri când se încălzeşte afară. „Acum a plouat, am ieşit din iarnă, nu miroase aşa de tare, s-a mai spălat, însă vara te ţii de nas”, ne-a mai spus cetăţeanul.

Coşurile de gunoi, rara avis

Coşurile de gunoi sunt rare. Dacă te uiţi pe stâlpi, cam greu să observi vreun coş. Explicaţia cetăţenilor este că sunt furate, aşa cum sunt furate şi băncile, în cazul în care nu sunt rupte şi sparte de către golani. „Aici se rup şipcile la bănci, iar dacă nu se rup, se fură banca cu totul. Aşa cum se fură şi coşurile de gunoi”, a afirmat Ghiţă Tofan.

 

Citit 2046 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 08:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.