Statistici care acuză/ Record tragic pe drumurile gălăţene. Zeci de accidente din cauza gropilor!

Statistici care acuză/ Record tragic pe drumurile gălăţene. Zeci de accidente din cauza gropilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cifrele arată că, în medie, în fiecare zi se produce un accident de circulaţie din cauza drumurilor proaste şi a semnalizării rutiere defectuoase


Cu o stare proastă a drumurilor judeţene şi naţionale, dar şi fără marcaje foarte vizibile, limitatoare de viteză, sisteme de supraveghere video la intrarea şi ieşirea din oraş şi un sistem de undă verde a semafoarelor pe arterele principale din Galaţi, avem o explicaţie de ce, de la începutul anului şi până pe 15 mai, în municipiul şi judeţul Galaţi au fost nu mai puţin de 161 de accidente rutiere. Aceste lipsuri au contribuit la rata incidentelor, astfel că Inspectoratul Judeţean de Poliţie a trecut toate aceste puncte printre măsurile ce pot fi luate pentru diminuarea numărului de accidente.

Potrivit unui raport prezentat de către şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, Bogdan Carp, în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, 10 oameni au murit în urma accidentelor, 37 au fost răniţi grav, iar alţi 150 au fost răniţi uşor. Totodată, din numărul total al accidentelor, 88 s-au întâmplat în Galaţi, 12 în Tecuci, iar 61 în mediul rural.

Cum intervalul analizat cuprinde 135 de zile, rezultă că la Galaţi are loc cel puţin un accident rutier în fiecare zi, tot zilnic înregistrându-se minimum un mort sau un rănit.

Şosele distruse, indicatoare ioc

Printre recomandările Inspectoratului Judeţean de Poliţie se află şi refacerea covorului asfaltic pe DN 25, DN 26 şi DN 24 D, aplicarea marcajelor longitudinale şi laterale, realizarea marcajelor longitudinale pe principalele drumuri judeţene, cât şi a celor transversale. De asemenea, sunt necesare realizarea marcajelor transversale pentru pietoni, cât şi asigurarea presemnalizării şi semnalizării trecerilor de pietoni, completarea semnalizării rutiere verticale cu indicatoarele care lipsesc şi îmbunătăţirea semnalizării rutiere de orientare-informare.

Dacă luăm în considerare că din 800 de km de drum judeţean, 80 km sunt drumuri din piatră, iar din cele asfaltice doar 19 km au intrat în reabilitări anul acesta şi doar 12 km au intrat în planul de plombare, situaţia este gri spre neagră. „Este adevărat că starea drumurilor judeţene, nu în totalitate, este degradată, periculoasă, pentru că produce, în acest secol al marii viteze, disconfort, stres şi pierderi de vieţi omeneşti. Aş dori să am o putere herculeană ca pocnind din degete să le rezolv pe toate, pentru ca lumea să fie mulţumită”, a explicat vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza.

Reparaţii şi marcaje pe drumurile naţionale

Cât priveşte drumurile naţionale, şeful Secţia Drumuri Naţionale Galaţi, ing. Doiniţa Corban, spune că în această primăvară s-au executat lucrări de reparaţii pe aproximativ 163 de km, din cei 286 aflaţi în administrare. „Drumurile care mai necesită reparaţii sunt DN 26 între km 8+000 - 63+000 (Vânători - intersecţie Suceveni) şi DN 24D km 9+140 - 84+911 (Bălăbăneşti- intersecţie DN 26). În acest an mai sunt programate lucrări de covoare asfaltice pe Varianta Tecuci între km 0+000-5+020 şi straturi rutiere foarte subţiri pe DN 24 km 6+700 -17+000 Cosmeşti - Tecuci şi DN 2B km 141+700 -149+000 Galati - frontiera Republica Moldova. Aceste lucrări se vor executa în funcţie de resursele financiare alocate”, arată raportul prezentat de Doiniţa Corban. Totodată, în acest an Secţia a executat marcaje doar pe DN 25 Tecuci - Şendreni, DN 2B Şendreni - Galaţi - Galaţi frontieră, DN 22B Galaţi - limita judeţului Brăila şi parţial pe DN 26 Galaţi - Oancea.

Citit 3456 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.