Începe nebunia rablelor: Nu se ştie câţi gălăţeni vor scăpa de hârburi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Începe nebunia rablelor: Nu se ştie câţi gălăţeni vor scăpa de hârburi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi ar trebui să înceapă eliberarea tichetelor din Programul "Rabla" * La Galaţi, însă, nu se ştie deocamdată câte tichete vor fi alocate


Teoretic, conform spuselor mai marilor de la Bucureşti, începând de astăzi ar trebui să înceapă eliberarea tichetelor din Programul "Rabla", numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Nici până în ziua de astăzi nu se ştie cu exactitate câte tichete vor fi alocate Galaţiului.

Dacă la alte centre din ţară s-au format cozi încă din aprilie, cu proprietarii dornici să scape de maşinile vechi şi să-şi achiziţioneze cu tichete Rabla autoturisme noi, la Galaţi nu este cazul. Nici măcar o bătrână Dacie nu vezi la punctul de colectare de pe strada Vezuviului. "Noi le-am spunem oamenilor că nu vom face liste, pentru că nu ştim câte tichete vom primi. Ar fi fost inutil să avem sute de maşini la poartă, iar în momentul în care am fi primit tichetele să nu putem să-i servim pe toţi. Aşa, în momentul în care se vor putea elibera tichetele, vom servi pe toată lumea, în limita stocului disponibil", a explicat directorul centrului REMAT Galaţi, Vladimir Bexa.

Spre deosebire de alţi ani, în 2013, valoarea unui tichet Rabla va fi de 1.500 de euro. Pe de altă parte, din câte se pare, aceste tichete nu vor mai fi transmisibile. Proprietarii autovehiculelor mai vechi de zece ani vor putea să primească prima de casare prin Programul "Rabla 2013" după ce vor fi validaţi colectorii şi dealerii auto. "Noi am depus actele pentru validare, acum aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în urma contestaţiilor. Pe site-ul oficial au fost afişaţi colectorii şi dealerii care nu au îndeplinit condiţiile impuse de Guvern. Având în vedere că noi nu suntem printre ei, cred că am fost accpetaţi", a mai spus oficialul REMAT Galaţi.

Anul trecul, 130 de gălăţeni şi-au schimbat autoturismele prin intermediul acestui program. "De vreo două săptămâni, tot vin oamenii să ne întrebe, dar până nu se va demara oficial programul, nu putem să facem nimic. Cred că am avut până acum peste 100 de persoane care au venit să întrebe care sunt condiţiile pentru a primi tichete", a mai declarat Vladimir Bexa.

Citit 1786 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.