O altfel de erată. Procurorii au greşit mercurialul şpăgii din Poliţie

O altfel de erată. Procurorii au greşit mercurialul şpăgii din Poliţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suntem nevoiţi să facem o serie de precizări cu privire la ştirea despre mai-marii Poliţiei Române care au ajuns să ia şpagă în natură. După cum se ştie, corpul de control al MAI anchetează modul cum mai mulţi "grei" din Poliţie au primit din partea unor subordonaţi atenţii sub forma unor sticle de whisky sau a unor sacoşe cu peşte. Unul dintre cei suspectaţi este chestorul Tache Bocănială, nimeni altul decât fostul şef al IPJ Galaţi şi fostul adjunct al IGPR, care a ţinut să precizeze, pentru săptămânalul "Caşcheta mea" că toate cele vehiculate de procurori şi de presă sunt dezinformări de cea mai joasă speţă.

"Procurorii sunt într-o gravă eroare. Nu aceste este mercurialul şpăgii în Poliţie. Cum să fie, domnule, şpagă o sticlă de whisky? Nu mai suntem pe timpul comunismului, când cu o sticlă originală primeai o slujbă ca şef de post pe la Frumuşiţa. Păi, păstrând proporţiile, pentru un post de şef în Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, trebuie să cotizezi cu fabrica. Am de gând să îl dau în judecată pe cel care şi-a permis să considere şpagă, în anul 2013,  aşa ceva", a explicat chestorul Bocănială.

Atac neaşteptat

Şefii Poliţiei, dar şi angajaţii care au încercat să-i mituiască, au fost înfieraţi virulent chiar de colegii lor de breaslă. Primul organ care a luat atitudine a fost Sindicatul Vameşilor şi Poliţiştilor de Frontieră. "Cei care şi-au permis să coboare ştafeta atât de jos merită nu numai oprobiul public, dar şi o pedeapsă cu închisoarea. Cu executare! Oamenii aceştia trebuie daţi drept exemple negative. Dacă ajungem să luăm şpagă o sticlă de whisky, cum ne vom mai putea duce copiii şi nevestele în vacanţe exotice? Cum vom putea oare să ne mai schimbăm maşinile la fiecare şase luni? Astfel de gesturi reprezintă adevărate atentate la siguranţa noastră, la viitorul copiilor noştri şi reprezintă un exemplu negativ pentru funcţionarii publici din toată ţara", se arată într-un comunicat remis presei de acest sindicat.

Agamenon Mitache, unul dintre reprezentanţii poliţiştilor din Galaţi, a explicat fenomenul pentru cotidianul "Flagrant". "Odată la şase luni, fiecare trebuie să-şi amintească de şefi. În august vine scadenţa şi ar trebui şi noi, gălăţenii, să le mulţumim celor care ne îndrumă şi veghează. Pe această cale, ţinem să îi asigurăm pe şefii noştri de eterna noastră recunoştinţă şi le transmitem că noi suntem oameni serioşi şi nu umblăm cu prostii de genul peşte şi whisky. Partea lor e pusă la loc sigur" , a spus agentul.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 998 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.