Lucruri pe dos: În garaje - catrafusele, pe spaţiul verde - maşinile
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Lucruri pe dos: În garaje - catrafusele, pe spaţiul verde - maşinile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Ţiglina II, ca de altfel în tot oraşul, se întâmplă un lucru paradoxal. Galaţiul este plin de garaje, se ştie. Te uiţi în cartiere şi vezi aliniate garajele, iar lângă garaje stau aliniate maşinile. Teoretic, o imagine ar trebui să o excludă pe cealaltă, dar ele coexistă şi sufocă orice bucăţică de trotuar, însă, mai grav decât atât, sufocă şi spaţiul verde. După ce garajele ocupă mult spaţiu, mai sunt folosite şi în alt scop. „Toată coexistenţa asta dă, într-o oarecare măsură, dovada că garajele nu mai sunt folosite pentru a-ţi păstra şi proteja maşina. Dacă ar fi fost aşa, poate, totuşi, nu ar fi atât de multe maşini afară. Dar nu, sunt o sumedenie în stradă”, ne-a spus domnul Cornel. Mai rău de atât este că maşinile, în lipsă de parcări, ajung să fie urcate pe spaţiul verde, care şi aşa este din ce în ce mai puţin. Copacii au îmbătrânit, au mai început să fie tăiaţi unii dintre ei, iar alţii în loc se pun mai greu. „Ce să caute maşinile pe spaţiul verde?! Este din ce în ce mai rău, o lipsă de respect pentru spaţiul verde. Să vină Primăria să pună nişte borduri, astfel încât să nu mai stea maşinile pe spaţiul verde, să facă nişte parcări, aproape că se urcă maşinile pe copaci”, ne-a explicat preşedintele Asociaţiei 296, Georgeta Balmuş.

Citit 2095 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 14:48

11 comentarii

 • postat de y
  Miercuri, 24 Iulie 2013 09:55
  5.13.212.***
  stie cineva cate ha din cartier sau oras sunt acoperite de garaje?
  sunt zone in tig.II si nu numai,cu garaje pe doua trei randuri si cu straduta de acces intre ele
  daca tinem cont ca pe locul a doua garaje pot parca trei masini si ca sub ele mai exista un nivel partial executat ,iaca locul de parcare pt.sase masini de-o parte si sase de alta parte a unei alei de acces
  cam cat ar costa o astfel de investitie d-le primar?
  in fiecare capat al cartierului o astfel de parcare ,ca sa nu spuna proprietarii ca sunt prea departe si am rezolvat problema masinilor ,sau,daca e prea scump asa ,achizitionati acele mecanisme care permit supraetajarea autoturismelor.
  pe Cosbuc la capatul lui M3 s-a ingradit si s-au depozitat anvelope in loc sa se faca parcare
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioan
  Miercuri, 17 Iulie 2013 18:14
  prieteni ,din primarie ,platiti sa ingrijeasca si sa valorifice in interesul galateanului domeniul public, va invit la o plimbare pe inserat , cand racoarea noptii ne impinge afara,veniti ,deci, in zona bateriilor de garaje din micro 18 in fata blocurilor turn de pe brailei c1,c2,c3.Veti descoperi cum la adapostul acestora,a garajelor,se desfasoara campionate de table,concursuri bahice ,petreceri onomastice , sau de nastere ,ateliere de deparatii auto ,crame ,carmangerii ad-hoc, si tot felul de alte indeletnicir lucrative ,de divertisment,sau de orice alt fel.Asta in timp ce autoturismele zac ingramadite de-a lungu si de-a latul aleei "pe liber",dimineata fiind necesar sa iesi in salopeta pentru a inpinge sirul de autoturisme ce-ti blocheaza masina.Ecel putin comic sa vezi cucoane pe tocuri inclinate regulamentar in asa-zisa pozitie "capra"(scuze) opintindu-se stoic si inutil ,uneori in dorinta de a urni vre-o geoarsa de masina pe care proprietarul ,fara intentie ,a uitat s-o scoata din viteza
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. . dorin
  Marți, 16 Iulie 2013 14:36
  daca nici asta nu este parcare pe spatiul verde...ce vrei d-le ,sa faca ancheta sa se afle a cui e masina ?este clar pe spatiul verde,iti trebuia, matale, o amenda cu multe zerouri,esti ilar cu postarea asta...ce tupeu,il scuipi in ochi si zice ca ploua !
  0
  0
  Raportează
 • postat de atghir
  Marți, 16 Iulie 2013 09:25
  Locuri de parcare ? demolati garajele si v-a fi loc suficient pt. parcari...poate ca asa v-a scapa si scarba de garaj...EU MOLDOVEAN COMUNIST NU VREAU GARRAJE !!!!!Bun articolul dar trebuia sa fie mai amplu,cu poze, cu adrese etc.Trebuie insistat pe langa primarie daca vrem sa scapam de aceste rani de pe obrazul orasului nostru,facute comisii care ,macar ,sa controleze aceste dughene in care se ascund fel de fel de lucruri...TREBUIE SA NE CIVILIZAM ,dar nu ca @scarba ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de SCARBA
  Marți, 16 Iulie 2013 06:31
  HAI ,sa ne mai pupati in kur oleaca ,pe noi astia propietarii de garaje .
  ati terminat cu jigodiile care FURA SAU AU FURAT ZECI DE MILIOANE DE EURO SI VI S-A PUS PATA PE OAMENII CARE AU GARAJE .

  FACETI DIN GRADINA PUBLICA PARCARE CA SI-ASA E PE CALE DE DESFIINTARE .ETC ETC ETC

  MARLANI DE MOLDOVENI PROSTI SI COMUNISTI

  P.S. CAND ASCULTI ,, ACEEASI PLACA,, ITI MAI VINE SI SCARBA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Luni, 15 Iulie 2013 20:36
  Ce solutie as avea eu, care stau, pe str. Culturii, iar pentru 2 blocuri a cate 60 apartamente fiecare, avem cam 8 locuri de parcare. Sa presupunem ca si as avea 2 masini si nu-s singurul in aceasta situatie. De parcari supraetajate/ subterane s-a auzit in Galati?
  Apropo...n-am vazut niciun comunitar sa amendeze Infiniti-ul cu XDX la numar (sau ceva de genul) oprit neregulamentar in fata la Doors
  0
  0
  Raportează
 • postat de Da_Vinci
  Luni, 15 Iulie 2013 18:33
  shakespeare
  Am o întrebare pentru cultura mea generală: dacă nu bagi maşina în garaj, la ce-ţi trebuie garaj? Numai aşa, de "must have"? Ce naiba, dom'le, suntem intelectuali sau piţipoance?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Graur
  Luni, 15 Iulie 2013 17:03
  Alt articol care arunca vina pe cetatenii care se adapteaza la lipsa de facilitati oferite de administratie.
  Bravo, PRAVDA !

  Faceti articole in care analizati problema nu dati repede cu parul in cap.
  PROBLEMA - lipsa parcarilor/ garajelor
  SOLUTIA - creearea de parcari
  CINE POATE CREEA PARCARI ? - indiciu : sigur nu cel din poza cu masina lui
  Dar e de la PNL, ca si redactorul sef, si editorul si toata cloaca de la VL de pupalai PNL. Cum sa il critice pe Fuhrerul Stan, auoleu !
  0
  0
  Raportează
 • postat de shakespeare
  Luni, 15 Iulie 2013 13:45
  d-na Onofrei a-ti ocupat spatiul degeaba......asta-i timp pierdut.......articol fara esenta.......bati apa in piua , sau pasul pe loc...........cred ca ar fi multe altele mai importante de scris.....fa putin teren si atunci vei gasi tematici.......d-ta introduci masina in garaj de 20 de ori pe zi ?.....daca esti intr-o activitate continua. sa fim serioshi...........i-ti sta in gat garajele ca la multi altii , de fapt..........astea aduc bani la buget.....iar locul liber cu balarii pe el aduce 0 lei venit la buget ,ci mai degraba cheltuiala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dorin
  Luni, 15 Iulie 2013 13:05
  Stimate autoare al articolului de mai sus,

  In calitate de proprietar al auto din imagine, perimiteti-mi sa fac urmatorul comentariu: sunt total de acord cu cele de mai sus, insa inainte de a pune borduri ar trebui ca acest spatiu verde sa existe. Dupa cum se vede in foto, sub auto nu exista decat pamant si niste crengi taiate de nu mai stiu cand alaturi. Deasemeni ar trebui asigurate si locuri de parcare. Nu detin niciun garaj in care sa-mi pun catrafusele si chiar daca locuiesc la parter, in sufragerie nu-mi incape masina din pacate....deci care ar fi solutia?

  Multumesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Luni, 15 Iulie 2013 13:02
  Si pe trotuarul din fata sediului "Vietii Libere".....masinile Vietii Libere stau parcate! Asa ca....muclisss sacanaua!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.