Cum se poartă brăilenii cu salcâmii lor

Cum se poartă brăilenii cu salcâmii lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă Galaţiul are puieţi de salcâmi sădiţi în ciubere la „Potcoava de aur”, Brăila are salcâmi ceva mai mărişori pe strada Eminescu, puşi chiar în pământ. O altă deosebire este că la noi, chiar şi pe străzile principale, copacii sunt înconjuraţi, tot mai aproape de rădăcină, de asfalt sufocant, iar pământul rămas liber, călcat în picioare, nu lasă apa să ajungă la rădăcină, în timp ce la Brăila există grilaje metalice (au traforat în ele anul instalării - 2008 - şi stema oraşului), coşuri de gunoi retro şi băncuţe. Merită să ne uităm niţel şi în grădina vecinului, poate facem la fel.

Citit 1022 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 17:45

3 comentarii

 • postat de Luca Arbore
  Marți, 16 Iulie 2013 20:22
  Sa recunoastem totusi, suntem printre ultimile ,,mari orase'' ale romanicii. E de-nteles: combinatu' a adus tot felu de-alde neica nimeni si nimic promrovati de partidu' unic. Ce le pasa golanilor astora de orasul Galati? Ii doare-n dos. Va rog sa reflectati la un proverb:,,Nimeni nu e profet in tara lui''. Intotdeauna poporului roman i-au placut strainii. Romanul se considera buricul pamantului si daca are cateva informatii despre tine ( in special ce-i urat) te pune rapid in insectar; esti la fel ca el ( asa crede dobitocul) si-l alege pe celalalt chiar daca nu-l cunoaste; poate fi si-o capra. Iar pe-aici pe la Galati separe ca sunt doar burice. D'aia nu mai avem nici de-unelea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de fane fanel
  Marți, 16 Iulie 2013 15:00
  Poza e facuta pe fosta strada Regala - o strada cu traditie in Braila- singura de altfel care mai aduce ca arhitectura cu inceputul de secol 19.

  In rest, ca si la Galati, praf si pulbere pe langa arbori - betoane, asflat si cam atat. Stati linistiti, mai e mult pana departe in abele municipii.

  N-o sa vedem vreodata un lucru facut cum trebuie. Licitatiile se castiga cum se castiga, baietii destepti isi iau banu'' , iar muncitorii care executa lucrarile fura si ei cat pot, ca deh, sunt platiti ca dracu.... Solutii? Cineva? Vreodata? :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galati = oras infect
  Marți, 16 Iulie 2013 14:46
  Ce frumosi sunt acei copaci. Si cand ma gandesc ca nemernicii aia din primarie si-au batut joc de teii nostri...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.