Vară toridă printre betoane. Unde să mai ieşim în aer liber în Galaţi

Vară toridă printre betoane. Unde să mai ieşim în aer liber în Galaţi

Parcul Rizer este proaspăt modernizat Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

E soare, e vacanţă şi nu doar copiii sunt gata să petreacă o zi întreagă în aer liber. Doar că, pentru adulţi, un răspuns satisfăcător la întrebarea unde anume se pot relaxa în Galaţi, eventual alături de cei mici, este, de multe ori, greu de găsit. La plajă sau la ştrand? În parcurile din oraş? În imediata apropiere a oraşului, la Gârboavele?
Dacă le analizăm drastic, aşa cum ar face orice părinţi, din oferta şi aşa săracă nu mai rămâne mare lucru. Sau, dacă există mai multe variante, ele nu sunt deloc mulţumitoare, pentru că nu sunt accesibile fie din cauza preţului (aşa cum sunt unele piscine private), fie din cauza transportului (de exemplu, la Gârboavele). Peste toate, nici măcar obişnuitele oaze de distracţie pentru cei mici, parcurile, nu sunt aşa cum şi le doresc părinţii.
„Viaţa liberă” vă propune în perioada următoare o serie de materiale pe această temă. Nu vom face doar o trecere în revistă a locurilor unde o familie cu copii ar putea să petreacă în aer liber, ci vom încerca să aflăm şi de ce se modernizează parcurile tocmai pe timpul verii, exact când e mai multă nevoie de spaţii de joacă, aşa cum se întâmplă cu Parcul de la Pastilă. Sau de ce nu sunt întreţinute alte locuri special destinate copiilor. Sau dacă Pădurea Gârboavele chiar este o alternativă de luat în calcul, mai ales dacă nu aveţi maşină personală.
De asemenea, vă invităm şi pe dumneavoastră să ne spuneţi cât de mulţumiţi sunteţi de ofertele de relaxare sau de distracţie în natură sau să ne semnalaţi unde ar fi nevoie ca autorităţile să propună amenajarea altora. Credeţi că există soluţii pentru ca şi gălăţenii să se bucure cu adevărat de câteva ore petrecute în aer liber?

Citit 1707 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 14:35

2 comentarii

 • postat de un galatean Joi, 18 Iulie 2013 11:56 Link la comentariu
  0
  0

  Intr-adevar in Galati e o mare problema cu parcurile. Cred ca suntem printre ultimile orase din tara care nu au amenajate parcuri corespunzatoare marimii orasului si numarului de locuitori. Noul Galati e o dezamagire. Singurul loc unde se inghesuie galateni e faleza care, a devenit foarte aglomerata cu pietoni, biciclisti, copii cu role, oameni cu animale de companie si desigur comercianti. Bancile sunt foarte putine pentru faleza si nu s-a gandit nimeni de la primarie sa ia vreo masura. Ar trebui sa fie banci din 10 in 10 metri la aglomeratia pe care o acumuleaza faleza. Dar cine ne aude ? Doar promisiuni la viitoarele alegeri.

  Raportează
 • postat de Ar trebui un traseu în perioadă de Vară pentru a merge la Gârboavele. În comunism aveam, în capitalismul original nema. Joi, 18 Iulie 2013 02:00 Link la comentariu
  0
  0

  Păi nu-i mai bine să merg la Gârboavele cu autobuzul decât să plătesc intrarea în uscătura aia de Grădină Botanică plicticoasă?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.