Vară toridă printre betoane. Unde să mai ieşim în aer liber în Galaţi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Vară toridă printre betoane. Unde să mai ieşim în aer liber în Galaţi
Parcul Rizer este proaspăt modernizat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E soare, e vacanţă şi nu doar copiii sunt gata să petreacă o zi întreagă în aer liber. Doar că, pentru adulţi, un răspuns satisfăcător la întrebarea unde anume se pot relaxa în Galaţi, eventual alături de cei mici, este, de multe ori, greu de găsit. La plajă sau la ştrand? În parcurile din oraş? În imediata apropiere a oraşului, la Gârboavele?

Dacă le analizăm drastic, aşa cum ar face orice părinţi, din oferta şi aşa săracă nu mai rămâne mare lucru. Sau, dacă există mai multe variante, ele nu sunt deloc mulţumitoare, pentru că nu sunt accesibile fie din cauza preţului (aşa cum sunt unele piscine private), fie din cauza transportului (de exemplu, la Gârboavele). Peste toate, nici măcar obişnuitele oaze de distracţie pentru cei mici, parcurile, nu sunt aşa cum şi le doresc părinţii.

„Viaţa liberă” vă propune în perioada următoare o serie de materiale pe această temă. Nu vom face doar o trecere în revistă a locurilor unde o familie cu copii ar putea să petreacă în aer liber, ci vom încerca să aflăm şi de ce se modernizează parcurile tocmai pe timpul verii, exact când e mai multă nevoie de spaţii de joacă, aşa cum se întâmplă cu Parcul de la Pastilă. Sau de ce nu sunt întreţinute alte locuri special destinate copiilor. Sau dacă Pădurea Gârboavele chiar este o alternativă de luat în calcul, mai ales dacă nu aveţi maşină personală.

De asemenea, vă invităm şi pe dumneavoastră să ne spuneţi cât de mulţumiţi sunteţi de ofertele de relaxare sau de distracţie în natură sau să ne semnalaţi unde ar fi nevoie ca autorităţile să propună amenajarea altora. Credeţi că există soluţii pentru ca şi gălăţenii să se bucure cu adevărat de câteva ore petrecute în aer liber?

Citit 1978 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.