Cum percep gălăţenii zgomotul?
Foto: Foto: Corina Dobre

Cum percep gălăţenii zgomotul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consideră gălăţenii că locuiesc într-un oraş zgomotos sau cred că poluarea fonică este suportabilă, sub limita maximă de suportabilitate? Dacă este zgomotos, atunci care ar fi cauzele care creează disconfortul auditiv?

Paul Stanciu, 48 de ani: „Eu lucrez la Combinat şi sunt învăţat cu zgomotul, aşa că decibelii nu-i prea mai simt şi stau şi la casă, lângă Rizer, un loc nu foarte zgomotos. Prin oraş circul foarte rar, dar nu mi se pare că este mult zgomot. Cred că maşinile sunt cele care produc cea mai mare poluare fonică, iar de maşini nu ne putem dispensa. Nu avem cum să mutăm traficul numai pe la marginea oraşului. Asta înseamnă oraş - să circule şi maşini. În rest, nu ştiu ce altceva ar mai putea crea zgomot”.

Dan Apostol, 67 de ani: „Traficul este cel care creează disconfort. Nu se vede altceva. N-avem un trafic dirijat, mi se pare că toţi merg aiurea. Nu toţi care merg pe şosele au treabă. Merg la furat şi la bişniţă. Nici nu poţi traversa strada de maşini. Sunt foarte multe maşini. Să zic că eu am atelaj, de ce nu îmi dai şansa să merg cu el pe anumite străzi? Dacă eu îmi duc existenţa cu acea căruţă, de ce nu îmi da posibilitatea să îmi duc viaţa cu ea? Trebuie să existe o alternativă, dacă tot se votează în Consiliul Local. Nu fac piste pentru biciclete. Nu încurajează mersul pe bicicletă. Dau legi, dar nu oferă alternative”.

Gica Onica, 42 de ani: „Da, este zgomot în Galaţi. Cauza principală a zgomotului cred că este numărul mare de maşini. Şi motocicletele care circulă noaptea sunt zgomotoase. Se mai aud şi sirenele. Eu locuiesc în zona Gării, dar se aud maşinile şi motocicletele care trec pe strada Domnească. Noi avem mulţi câini în zonă, în spatele Primăriei sunt o groază de câini de care nu se ocupă nimeni şi fac şi ei zgomot. Câinii sunt o mare sursă de poluare fonică”.

Citit 727 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.