Vezi câţi părinţi gălăţeni primesc indemnizaţia maximă pentru concediul de creşterea copilului

Vezi câţi părinţi gălăţeni primesc indemnizaţia maximă pentru concediul de creşterea copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cei aproximativ 2.600 de gălăţeni aflaţi momentan în concediul de creşterea copilului, doar 20 se bucură de indemnizaţia maximă prevăzută de lege. Deoarece au câştigat, net, în medie cel puţin 4.100 de lei lunar, cei 20 de părinţi primesc câte 3.400 de lei pentru că stau acasă cu bebeluşul.

Nu sunt însă cele mai mari sume care ajung în buzunarele proaspetelor mămici. Două familii încasează câte 4.000 de lei fiecare, aşa cum arată datele furnizate Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi. Însă este vorba despre părinţi cu gemeni, iar pentru al doilea copil născut dintr-o sarcină gemelară statul acordă doar 600 de lei în plus la indemnizaţia calculată pentru un singur copil.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu este fixă, aceasta reprezentând 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimul an de către solicitant. Legea prevede însă două plafoane maxime. În timp ce părintele care alege să stea acasă un an nu poate primi mai mult de 3.400 de lei, cel care alege să stea în concediu timp de doi ani nu poate încasa peste 1.200 de lei.

Citit 1479 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.