Constatări ale Protecţiei Consumatorilor Galaţi: Costiţă cu fasole, fără prea multă costiţă

Constatări ale Protecţiei Consumatorilor Galaţi: Costiţă cu fasole, fără prea multă costiţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă aţi cumpărat recent conserve de cârnaţi sau costiţă cu fasole şi nu prea aţi găsit carne înăuntru, atunci cu siguranţă puteţi să reclamaţi asta la Protecţia Consumatorilor, dacă mai aveţi bonul de la magazin.

Într-o verificare făcută recent la comercianţii de oţet şi de conserve, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi au găsit conserve mixte, care induceau ideea că ingredientul principal ar fi preparatul din carne. În realitate, acesta se regăsea în produs doar în proporţie de 15 la sută, iar fasolea în proporţie de 35-40 la sută. De asemenea, „oţetul din vin” era fabricat, în realitate, din stafide, apă, drojdie şi zahăr. Comisarii au mai fost nevoiţi să retragă definitiv din galantare aproape o sută de conserve. Unele aveau ambalajul metalic deformat sau ambalajul plastic neetanş, iar altele aveau în compoziţie un procent mai mic de cârnaţi decât cel prevăzut pe etichetă.

Pentru toate aceste nereguli, 17 dintre cele 18 societăţi verificate de Protecţia Consumatorilor au primit amenzi în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei.

Citit 1141 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.