Riscuri la drumul mare în judeţul Galaţi: Maxi-taxi burduşit, o practică sau o întâmplare?
Foto: Gălăţeanul care ne-a semnalat incidentul a făcut o fotografie în microbuzul 16+1 care ar fi transportat 30 de persoane

Riscuri la drumul mare în judeţul Galaţi: Maxi-taxi burduşit, o practică sau o întâmplare?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un gălăţean, nemulţumit cum a circulat pe ruta Oancea-Galaţi


Claie peste grămadă, aşa au circulat, recent, călătorii care au luat din Oancea un maxi-taxi spre Galaţi. Cel puţin aşa susţine domnul Sterian, care ne-a semnalat şi că şoferul microbuzului nici nu a dat bilete. „Deşi era de tip 16+1, în microbuz au urcat, pe parcursul drumului, mai mulţi călători, în aşa fel încât, la Galaţi au ajuns 30 de persoane. Ca să nu mai spun că mai erau şi trei copii, în braţele unor persoane”, ne-a spus gălăţeanul, iritat că ceilalţi călători nu s-au sinchisit de condiţiile în care au călătorit.

De cealaltă parte, patronul firmei DanixMond Tur ne-a declarat că „nu se întâmplă niciodată ca şoferii să ia mai mulţi călători. De data aceasta am înţeles că a luat o rudă, care trebuia musai să ajungă la Galaţi. Au fost doi, maxim trei călători în plus. Cât despre bilete, le-am verificat dimineaţă la şofer şi erau rupte”. Patronul ne-a mai spus că şoferul e la prima abatere de acest gen şi că, aşa cum precizează fişa postului, riscă o scădere salarială de 20 la sută.

Protecţia Consumatorilor şi poliţiştii au descoperit nereguli

Cât este însă întâmplarea un incident izolat şi cât o practică de zi cu zi a şoferilor de maxi-taxi? La ultimul control al operatorilor economici de transport judeţean, efectuat în vară de Protecţia Consumatorilor Galaţi împreună cu Poliţia Rutieră, comisarii şi poliţiştii au găsit şi călători care circulau în picioare. Iar printre rutele verificate a fost şi Galaţi-Oancea, pe care efectuează curse trei firme de transport, cele mai multe fiind ale firmei DanixMond Tur. „Aceasta este o practică a şoferilor de maxi-taxi, dar este una acceptată şi de călători, care, din păcate, nu realizează la ce pericole se expun. Vinovat este însă şoferul, el nu are dreptul să meargă cu călători în plus”, ne-a declarat Carmen Mihaela Tudor, comisarul-şef adjunct din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Judeţean.

 

Citit 5325 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2013 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.