Protest la Drumuri şi Poduri/ Angajaţii îşi cer salariile restante de patru luni
Foto: Foto: Corina Dobre

Protest la Drumuri şi Poduri/ Angajaţii îşi cer salariile restante de patru luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 25 de angajaţi pe care societatea falimentară Drumuri şi Poduri îi mai are, după ce alţi 75 de oameni au fost disponibilizaţi, din luna martie şi până acum, au protestat, miercuri, la sediul unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au mai încasat salariile de patru luni.

Viorel Apostol, liderul de sindicat de la Drumuri şi Poduri, a afirmat că oamenii au luat această decizie deoarece au fost anunţaţi că nu îşi vor primi prea curând lefurile restante, plăţile urmând să fie făcute către stat şi creditori. „Ştim că urmează disponibilizarea tuturor angajaţilor, trimiterea tuturor în şomaj. Nu acest lucru ne nemulţumeşte cel mai tare, ci faptul că nu ne-am primit banii. Sincer, pentru oameni nu este atât de rău să meargă în şomaj pentru că, măcar aşa, vor primi nişte bani lunar. Nu cum s-a întâmplat până acum, când sunt angajaţi, dar nu sunt plătiţi”, a afirmat Apostol.

Oamenii îi acuză pe actualii şi foştii şefi ai Consiliului Judeţului că şi-au dorit falimentarea Drumuri şi Poduri, întrucât, susţin ei, nu au existat măsuri clare de redresare a societăţii, ci, mai degrabă, promisiuni neîndeplinite. „Dacă s-ar fi dorit să fim ajutaţi, ca societate, s-ar fi putut face acest lucru. Firma Ecosal este a Consiliului Local şi din gunoier a devenit asfaltator, noi din asfaltator nici măcar gunoier nu am putut să fim. Ultimul drum cred că l-am asfaltat acum doi ani. Anul acesta şi anul trecut, staţia de mixturi nici nu a fost pornită. Nu am fost niciodată ajutaţi, când, de fapt, puteam fi. Cei de la Consiliul Judeţului erau cei mai în măsură să o facă. Alte societăţi de drumuri sunt ajutate, noi, în schimb, trebuia să facem muncă voluntară”, ne-a spus unul dintre protestatari, magazioner la atelierul mecanic al societăţii din Galaţi.

Protestatarii ameninţă că se vor adresa instanţei pentru a-şi primi salariile restante. Nici un şef al CJ nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Citit 883 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.