Haine cu etichetă în limba chineză şi încălţăminte cu talpă de unică folosinţă

Haine cu etichetă în limba chineză şi încălţăminte cu talpă de unică folosinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O verificare a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor la aproape 200 de comercianţi de îmbrăcăminte şi încălţăminte a scos la iveală că multe dintre aceste produse nu sunt deloc de calitate. O treime dintre cele 5.500 de produse controlate nu erau însoţite de niciun element de identificare şi caracterizare, iar aproape jumătate dintre ele nu aveau traduse în limba română informaţiile de pe etichete, acestea fiind fabricate cu preponderenţă în China. Majoritatea vânzătorilor nu aveau informări în scris privind termenul de garanţie acordat produselor. Cumpărătorii aflau doar verbal că acesta era de 30 zile de la achiziţionare.

Unele produse, în special încălţămintea, făceau rabat mare de la calitate. Dacă unele haine prezentau cusături cu rezistenţa scăzută, astfel încât exista riscul să se descoasă la prima purtare, încălţămintea avea talpă ce se desprindea cu uşurinţă, cu partea interioară neprelucrată corespunzător, cu cute şi pliuri proeminente ce produc disconfort sau chiar rănirea piciorului în timpul purtării.

O parte dintre produse au fost oprite temporar de la comercializare, iar alte 78 de produse, cu probleme mai mari, au fost scoase definitiv de la vânzare. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat 188 de amenzi, în valoare totală de 132.800 de lei, precum şi zece avertismente.

Citit 1733 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.