Cantinele de la şcoală, cu bube-n cap. Vezi ce a sancţionat Protecţia Consumatorilor

Cantinele de la şcoală, cu bube-n cap. Vezi ce a sancţionat Protecţia Consumatorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii decembrie, comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au verificat şi cantinele a cinci colegii şi licee din judeţul Galaţi, iar probleme găsite la unul dintre colegii au fost sancţionate de aceştia cu o amendă de 1.000 de lei şi cu două avertismente.

Astfel, comisarii au descoperit că, la o cantină, verificarea metrologică a mijloacelor de măsurare şi control nu mai era făcută de cinci ani. De asemenea, în trei cantine nu era afişat meniul zilnic, iar la una dintre ele acesta nici măcar nu era avizat de cadrul medical şi nici semnat de conducătorul unităţii. Comisarii au mai găsit meniuri cu "unt", deşi, în realitate, produsul era un amestec de grăsimi vegetale şi grăsimi animale. La două unităţi nu erau completate la zi termogramele, ceea ce a arătat comisarilor că temperaturile erau înscrise de personalul angajat fără a fi verificate. În plus, elevilor li se servea mâncare preparată cu sare neiodată ori sare cu nitrit, pe când legislaţia în vigoare precizează că este permisă doar sarea iodată.

De asemenea, la un colegiu din Galaţi, aproape jumătate dintre tăvile din plastic cu care liceenii îşi duceau farfuriile cu mâncare către mese erau crăpate sau rupte, iar o parte dintre husele scaunelor de la cantină avea nevoie de o igienizare temeinică.

Citit 684 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.